O2e

Veta om någon har ett kriminellt förflutet: kriminell bakgrund kontrollera

Lär dig att slå upp en persons kriminella historia

Det är olyckligt, men det finns gott om människor där ute som begår brott. Du kan komma i kontakt med några varje dag. Om du är orolig för att någon du känner eller nyligen har träffat kan ha ett kriminalregister, det finns sätt du kan kontrollera:

  1. Lyssna på dina instinkter. Lita på din gut. Om dina instinkter säger dig att det är något fel med den person eller om du inte känna att du kan lita på dem, uppmärksamma, även om du inte kan hitta ett brottsligt förflutet. Ofta våra instinkter säger oss mer än forskning någonsin kunde. Kom ihåg: Inte alla brottslingar fastna.
  2. Var uppmärksam på din omgivning. När du är nära den person du är orolig, uppmärksamma. Lägg märke till vem de pratar med, och vad de säger och gör offentligt. Om de verkar bekväm med våld eller aktiviteter du tycker är olagliga eller omoraliska, kan det finnas en viss brottslig verksamhet i sitt förflutna. Också uppmärksamma hur personen reagerar när en polis eller auktoritet är nära.
  3. Börja med en online-sökning. Det finns flera online sökningar som säger att de kan ge en kriminell bakgrund kontrollera . Dessa platser brukar inte ha tillgång till brottsbekämpning-nivå webbplatser. De har dock söka offentliga kriminalregister och mot en avgift, kan köra dessa sökningar mycket snabbare än du kan kontakta varje lokal rekord kontor. Den online-sökning är värt några tior - bara inte lita på den helt.
  4. Prata med sina vänner och släktingar. Ibland bara lära känna vänner och släktingar den andra personen är ett bra sätt att lära sig om sin verksamhet. När de är bekväma, kommer människor låter glida alla typer av kommentarer om hur deras vän eller brorson gång fångades stjäla bilar eller haft drogproblem i sin ungdom. Bara ha tålamod och lyssna.
  5. Sök offentliga län poster. Vissa poster är offentliga när nås via länet register kontor där personen bor eller där brottet begicks.
  6. Kontakta din allmäntillstånd advokat. Varje stat har olika förfaranden för att erhålla statlig information som inte är offentlig. Kontakta din allmäntillstånd advokat och de kommer att låta dig veta den politik och alternativ du har för att få denna information.
  7. Hyr en licensierad privatdetektiv. När du har slagit på alla dina andra sökningar men har fortfarande en känsla av att du behöver kontrollera, kan du överväga att anlita en professionell. Privatdetektiver har tillgång till information den genomsnittliga Joe inte och de har tid att köra ner leder och människor ifrågasätter. Med hjälp av en utredare kan vara dyrt eftersom de ofta tar ut på timbasis. Se till att du behöver riskera bekostnad för att få den information du är ute efter.

Veta om någon har ett kriminellt förflutet: kriminell bakgrund kontrollera. Lyssna på dina instinkter.
Veta om någon har ett kriminellt förflutet: kriminell bakgrund kontrollera. Lyssna på dina instinkter.

Säkerhetsprövning är ofta tidskrävande och kostsamt. Om du är säker på att du måste kontrollera om någon har ett kriminalregister, följ dessa steg för att göra några allvarliga sökning. Några online-klasser i straffrättsliga kan också ge dig ett försprång om du är i stånd att regelbundet söka efter denna typ av information.