O2e

Vad är en kabel router

Om du läser detta på nätet så är du definitivt ansluten till Internet med din PC eller bärbar dator och en kabel router. När du ger kommandot genom att klicka på en ikon på datorn för att få på internet, fungerar mycket samma kabel router för att få dig på nätet. Så vad är det egentligen? En kabel router är en enhet som typ av fungerar som bron som förbinder två nätverk: datorn och internet nätverk. En kabel router inte bara hjälper dig att få vad du behöver från Internet, kan det också verka på kommando för att få dig exakt var du vill gå om du är ansluten till en annan dator. Ett exempel är när du behöver för att få bilder eller ladda ner filmer från en delad fil mellan dig och en kollega på jobbet. Din kabel router kan du söka efter dessa filer och förbinder dig där.

När du söker att köpa en kabel router, måste du tänka på följande:

  1. Leta efter en kabel router med en inbyggd brandvägg. Brandväggen skydd som en kabel router tillsammans med datorns brandvägg ger lager av säkerhet mot hackare och skadliga program. Det kan kosta mer än den vanliga kabel router märke men det är värt de extra dollar.
  2. Bestäm om du vill ha trådlöst eller kablar installation. När du gör beslutet att köpa en kabel router, leta efter den vanligaste typen kallas CAT5 sedan om du har flera datorer som behöver anslutas till varandra för att kommunicera med snabbhet och effektivitet, köpa en fast kabel router. Nackdelen är att det utgör ett stökigt problem när man måste borra mellan rum för att få kablar från en dator till en annan, men så länge du har dessa datorer nära kabeln routern, inrätta bör inte vara mycket av ett problem . Det är också viktigt att tänka på antalet portar som behövs för dina datorer att komma åt en anslutning. Nu om du pratar om flera datorer på olika våningar, är det självklara och logiska valet en trådlös kabel router. Det kan finnas signal frågor ibland, men det är ändå bättre att gå trådlöst än om-down klasar av kablar mellan våningarna för datorer.
  3. Begrunda kompatibilitetsproblem. Fråga din dator återförsäljare om han rekommenderar en särskild kabel router för dina datorer. För ett otränat öga, kabel routrar ser likadana men naturligtvis du vet att det är inte så. D-Link eller Cisco-Linksys produkter är värda att titta in, men kontrollera garantins, storlek, stil, kostnad och din budget. Ditto, rabatter och specialerbjudanden inledande erbjudanden. När kabeln routern är installerad omedelbart kontrollera dess prestanda utifrån hastighet, säkerhet, brandväggsskydd, och korrekthet firmware-uppdateringar.

Vad är en kabel router. Leta efter en kabel router med en inbyggd brandvägg.
Vad är en kabel router. Leta efter en kabel router med en inbyggd brandvägg.

Kom alltid ihåg att varje köpare där ute kommer att ha något att säga om varumärken kabel router - både bra och dåliga. Lyssna inte på ganska mycket allt du läser på forum eller chattrum. Bara fokusera på vad som fungerar för dig och lämna de dåliga vibbarna till cyberrymden.