O2e

Ta emot ett färgfax

Förr i tiden kunde endast svartvita dokument ska skickas via fax

Förr i tiden kunde endast svartvita dokument ska skickas via fax. Men i dag, kan du även skicka färgade dokument via fax. Detta har gjort olika människor att skicka inte bara textdokument via fax, men även fotografier och andra färgade dokument. Om du aldrig har provat att ta emot en färgad fax, här är några steg som du måste följa.

Ta emot ett färgfax. Förbered din maskin färgfax.
Ta emot ett färgfax. Förbered din maskin färgfax.
  • Förbered din maskin färgfax. Det finns två sätt för dig att få färgade fax. Ett sätt är genom användning av en färgad faxmaskin. Denna metod påminner om att använda en vanlig fax. Men måste du se till att din maskin kan hantera och bearbeta färgade faxmeddelanden och dokument fax. Helt enkelt läsa etiketten som följer med faxmaskinen att avgöra om det kan ta emot färgade fax. För att ställa in färgade fax, bara att ansluta den till kraftledningen och sedan till telefonlinjen. Se också till att du har tillräckligt med papper på faxen, och tillräckligt färgat bläck för faxen att skriva ut färgade fax.
  • Använd en tjänst Internet-fax. Ett alternativ till att använda färgade faxar är att använda online faxtjänster. Detta gör att du kan ta emot fax även om du inte har en faktisk fax. Du kommer helt enkelt använda din egen skrivare att skriva ut faxmeddelanden i färg. De flesta skrivare idag är färgade i alla fall, vilket gör det enkelt att få färgade fax via Internettjänster fax.
  • Ställ in programmet. Om du väljer att använda Internettjänster fax, måste du ställa in programmet först. För att göra detta måste du installera programmet eller att ansluta sig till programmet. Om du väljer att installera programmet måste du ladda ner filen först från online faxtjänstleverantör som du väljer. Programmet är oftast gratis att ladda ner och installera, men du kan debiteras när du skickar faxmeddelanden genom programmet. När du har laddat ner programmet, helt enkelt högerklicka på filen och sedan installera. En installationsguide hjälper dig att installera paketet.
  • Kontrollera att se för nya fax. När du har installerat och ställa in tjänsten Internetfax kommer programmet att arbeta i bakgrunden och påminna dig när det finns nya faxmeddelanden som väntar på dig. Vanligtvis kommer en pop-up ruta visar när du får ett nytt faxmeddelande.
  • Vet de avgifter och priser. Innan du tar emot eller skickar färgad fax, ska du veta att det finns priser som gäller för att skicka fax. Vanligtvis mottagande faxen är gratis, även om du får färgade fax. Men om du skickar fax, kommer du att debiteras vanligtvis beroende på dokumentets storlek eller antalet sidor. Om du skickar faxmeddelandet genom långa avstånd, kan du också laddas med långa avstånd priser.

Med dessa i åtanke, bör du enkelt kunna ta emot färgade faxmeddelanden, antingen genom en konventionell färgad fax eller via online faxtjänster.