O2e

Sätt video på din iPod video

När den femte generationens iPod kom ut 2006

När den femte generationens iPod kom ut 2006, det gjorde dina videoklipp lika bärbar som din musik. Det var nu möjligt att ta dina hemvideofilmer och backas upp filmer var som helst med dig. Innan vi går på en lång resa kan du överföra filmer till din iPod för att titta på vägen.

Det är ett par saker du måste först förstå innan du lägger filmer till din iPod. Inte alla videoformat stöds av iPod kan din iPod bara spela den H.264/MPEG-4 kodad video med en AAC ljudspår. Så en del arbete måste gå in konvertera videofiler och koda för din iPod. Du kanske har synkroniseras en video till din iPod och du ser videon men inte höra någonting. Detta innebär att din videofil muxed (multiplex), vari ljuddelen stöds inte och video-och ljudfiler är inte i separata spår.

Att sätta en video på din iPod video blir mer av en utmaning än vad du tidigare trodde. Men när du förstår vad som är acceptabelt till iPod, kan du utföra rätt arbete kring att få den video i din video iPod.

Sätt video på din ipod video. Konvertera video med quicktime pro.
Sätt video på din ipod video. Konvertera video med quicktime pro.

  1. Konvertera video med QuickTime Pro. Om du har QuickTime Pro och din video kan spelas på det, då du enkelt kan konvertera video och koda för din iPod. Öppna eller importera en film fil och välj export från Arkiv-menyn. På exportsidan väljer film till iPod, kommer en ny fil skapas och placeras på skrivbordet. Gå till iTunes och lägga till filen i biblioteket. Anslut din iPod till datorn och vänta på att iTunes att ansluta med det. När iTunes har din iPod på dess gränssnitt kan du välja din videofil och synkronisera till din iPod. Ett enkelt sätt vore att bara dra videon till din iPod video mapp i iTunes.
  2. Få programvara från tredje part för att konvertera videofiler. Finns olika tredje parts programvara där ute som kan konvertera dina videor till en iPod godtagbart format. För Mac-användare finns det Handbroms, som kan rippa filmer från DVD och konvertera dem till din iPod. För Windows-användare finns Videora eller Super som kan konvertera och koda alla typer av filer, även de Xvid och DivX-format. Du kan även konvertera. FLV-filer eller YouTube-videor för iPod. Du kan ladda videofilen i omvandlaren i ditt val, välja och konfigurera inställningarna för en iPod video och sedan spara den på skrivbordet. Gå till iTunes och lägga till filen i biblioteket kan du synkronisera din iPod och dra filen till rätt mapp i din iPod.

Konvertera och kodning filmer till ett format acceptabelt att iPod kan ta lite tid, så var beredd att vänta.