O2e

Så uppgraderar minnet för HP zd7005

Hewlett och Packard

Hewlett och Packard, mer känd som HP, är känd för att bygga ytterst kraftfull och stabil laptop eller bärbara datorer. Den ZD7005 modellen är en av HP: s stolthet och glädje, lovar både datorkraft och överkomliga priser. Men precis som alla andra bärbara modell eller märke, är standard minne något förkrympta och begränsade. Och, naturligtvis, utan tillräckligt med minne, kommer processorkraften i en dator begränsas också. Därför är det med minne uppgraderingar där en dator kan faktiskt lysa. Lyckligtvis, uppgradera minnet eller RAM i HP ZD7005 är ganska lätt. Här är några steg.

  • Bestäm och köpa minne du behöver. Notebook minne eller RAM kallas SODIMM. De är mindre minnen jämfört med längre och tjockare skrivbordet RAM-minnen. Varumärket av minnet är oviktiga eftersom minnesuppgraderingar inte patentskyddad. Men specifikationerna för minnet är en annan historia. Innan du köper minnet att ersätta eller lägga till, måste du först bestämma vilken typ av minne datorn använder, i synnerhet frekvensen och DDR nummer. Du kan hitta den där lilla guldklimp av information om instruktionsbok som medföljde den bärbara datorn. Du kan också forskning den på nätet. Du kan också be den interna tekniker för butiken där du planerar att köpa det nya minnet från.
  • Ta bort den befintliga minnet. Nästa steg för att uppgradera minnet av denna modell är att komma åt spåren minneskontroller för att ta bort den befintliga minnet. Detta innebär att du måste öppna upp den bärbara datorn lite. För att göra detta, stänga av och koppla den bärbara datorn först. När det är klart, vrid den bärbara datorn på ovansidan. Den nedre delen av den bärbara datorn ska vara vänd uppåt. När det är klart, ta bort batteriet. Bara låsa upp batteriet och dra ut den.
  • Vid denna punkt, kommer du vill konsultera instruktionsboken. Om detta inte är ett alternativ, leta efter facket som har en symbol som anger RAM eller minne. Facket bör säkras med skruvar. Skruva dem och dra ut luckan. Du ska kunna se minnet och spåren minne nu. Vänd 2 lås i vardera änden av minnet och dra ut den befintliga minnet. Placera det åt sidan för nu.
  • Installera det nya minnet. Med den gamla minnet ut, kan du infoga nu det nya minnet i. Se till att låsen lämnas öppna. När du trycker på nya minnet i facket, kommer dessa lås falla på plats. När den gör det, kommer minnet vara säker.
  • Återmontera den bärbara som du öppnade upp genom att täcka minnesplatsen och säkra den med skruvarna du tog bort. Anslut batteriet och anslut den till ett eluttag. Slå den bärbara datorn på och minnesuppgradering bör omedelbart upptäckas.


Så uppgraderar minnet för HP zd7005. Bestäm och köpa minne du behöver.
Så uppgraderar minnet för HP zd7005. Bestäm och köpa minne du behöver.

Tekniskt sett finns det 2 minnesplatser inuti datorn. Därför kan du montera totalt 2 minnen för totalt 4 GB RAM.