O2e

Så här laddar du en mini - DVD till en MacBook Pro

Ladda en mini-DVD till en MacBook Pro är ett problem eftersom MacBook Pro DVD-ROM-enheten inte kan spela upp en mini-DVD. Försöker ladda en mini-DVD i enheten kommer bara få den att skramla och eventuellt skada enheten. Nedan följer några förslag på hur man laddar en mini-DVD till en MacBook Pro.

  1. DVD-adapter. Eftersom mini-DVD är för liten för din MacBook Pro DVD-enhet, måste du använda en adapter så att den kan köras normalt på enheten. CD-adaptern är exakt samma storlek som en vanlig CD eller DVD och har ett utrymme i mitten där man kan fästa mini-DVD på plats. När mini-DVD är ansluten CD-adaptern kan du ladda den i MacBook Pro DVD-enhet som en vanlig storlek CD.
  2. Extern hårddisk. Ett annat sätt att ladda din mini-DVD till en MacBook Pro är att få en extern mini-DVD-enhet. Leta efter en extern mini-DVD-enhet på nätet eller i en datorbutik som kommer att arbeta med MacBook Pro. Den externa enheten ansluts till MacBook Pro med en USB-sladd eller FireWire. Se till att den externa mini-DVD-enheten är kompatibel med MacBook Pro. Anslut den externa enheten via USB-porten eller FireWire-port och sedan installera drivrutiner eller programvara om det behövs. Du kan behöva starta om din MacBook Pro efter installationen. När MacBook Pro har startats kan du ladda nu din mini-DVD på den externa enhetens DVD-facket.
  3. Överföra filer. Ett alternativ till att köpa en adapter eller en extern mini-DVD-enhet är att överföra dina filer till MacBook Pro. Om mini-DVD användes för att ta video på en videokamera, kan du bifoga videokameran till MacBook Pro och använda den som en extern hårddisk. Fäst kameran via USB eller FireWire-port och vänta på MacBook Pro för att upptäcka den nya hårdvaran. När kameran visas som en hårddisk på MacBook Pro kan du börja ladda ner data på hårddisken. Om du bara har mini-DVD och inte videokameran sedan hitta en dator som du kan använda för att överföra filer från mini-DVD. PC CD / DVD-ROM-facket har en indragen yta i mitten för lastning mini skivor. Placera mini DVD på indragna området och stäng CD / DVD-ROM-enhet. Öppna filerna i din mini-DVD och kopiera dem till datorns hårddisk. Du kan bränna filer till en vanlig DVDR eller kopiera dem till ett USB-minne. Använd vanliga DVDR eller flash-enhet för att överföra filer till MacBook Pro hårddisk.

Så här laddar du en mini - DVD till en macbook pro. Dvd-adapter.
Så här laddar du en mini - DVD till en macbook pro. Dvd-adapter.

Köp en adapter eller en extern mini-DVD-enhet för din MacBook Pro om du ofta använder mini DVD-skivor.