O2e

Så här hittar du IMEI - numret på en mobiltelefon

Har du ringt någonsin linjen kundservice på din mobiltelefon tjänsteleverantör? Du ringer dem och sedan de berätta att stänga av telefonen och ger dig en uppsättning siffror från telefonen. Detta är mycket frustrerande. Vad som gör dem tror att du vet hur du får den uppsättning siffror? Men du följer deras anvisningar. När du slår på mobiltelefonen, slå dig telefonen inifrån och ut och ändå uppsättning siffror som de talar om är osedda. Du kallar deras linje kundservice och få parkeras, bara för att köra en ond cirkel om och om igen.

Jag hoppas att vi kan rensa en del av förvirringen upp för dig. För en sak är uppsättningen av nummer du letar efter kallas IMEI-nummer eller International Mobile Equipment Identity nummer. Den finns på alla GSM-och UMTS-mobiltelefoner. Dessa nummer används för att identifiera sina kunder, samt vilken typ av utrustning de använder.

Vi vill hjälpa dig genom att ge dig denna guide om hur du hittar IMEI-numret på en mobiltelefon. Följ dessa steg och du kommer inte att ha problem med att hitta IMEI-numret igen.

  1. Se till att telefonen är på. Du måste hålla på telefonen eftersom du kommer att behöva få siffrorna genom att knappa in en kod i din mobil. Om du bara fick ett samtal och sedan gå tillbaka till startskärmen eller skrivbordet.
  2. Sätt i koden. I detta steg måste du koppla in en viss kod i telefonen för att få det önskade numret. Generellt kan du trycka * # - 0 - 6 - # för att få koden. För andra telefoner som Motorola iDEN-enheter men du måste trycka på följande knappar i snabb följd utan att pausa # - * - [Meny] - [Högerpil].
  3. Visa IMEI-nummer. När du trycker på den sista siffran är det nummer som visas bredvid ditt IMEI-nummer. Det kommer också att ha numret titel IMEI eller något liknande. Få en bit papper och skriva ner det.
  4. Vad gör jag om hjälp motorola iden-enheter med SIM-kort. Om din mobila enhet har ett SIM-kort, bläddra ner huvudmenyn tills du hittar alternativet för IMEI / SIM-ID. Du kommer att se fjorton siffror. Den femtonde siffran är alltid en 0.
  5. Vad gör jag om använda gamla motorola iden-enheter utan SIM-kort. I det här fallet kan du fortsätta att träffa högerpilen tills du ser IMEI [0] på displayen. Telefonen kommer att visa de första 7 siffrorna i IMEI-nummer. De nästa 7 siffror kan hittas genom att trycka på menyknappen och sedan funktionsknappen i "nästa".
  6. Vad gör du om du fortfarande inte kan hitta ditt IMEI-nummer. Stäng av mobiltelefonen och ta bort batteriet. På baksidan av telefonen, hittar du en vit etikett etikett. Den vita etiketten visar IMEI-nummer. Om du inte kan läsa detta vit etikett, så ta en titt på lådan. Du kan normalt se en annan kopia av IMEI nära en streckkod.

Nu när du vet hur du hittar ditt IMEI-nummer

Så här hittar du IMEI - numret på en mobiltelefon. Se till att telefonen är på.
Så här hittar du IMEI - numret på en mobiltelefon. Se till att telefonen är på.

Nu när du vet hur du hittar ditt IMEI-nummer kan du få din telefon blockeras permanent. Ingen annan än du kan använda telefonen. Det finns några andra användningsområden för detta nummer och din mobiloperatör kommer att vara mer än glada att förklara.