O2e

Så här använder du verktyget markera text i Adobe Acrobat

Adobe Acrobat är ett mycket kraftfullt verktyg för att göra komplexa PDF-dokument. Eftersom PDF-dokument används för en mängd olika syften, innehåller det ett antal funktioner som du inte hittar i enkla PDF-läsare, som bara gör att du kan visa PDF-filer, men inte göra verkliga anpassningar och ändringar i PDF. Här är hur du kan använda verktyget markera text i Adobe Acrobat.

  • Öppna. Börja med att öppna programmet. Du kan göra detta manuellt, genom att söka till programmet formuläret din startknappen. Om du gör detta, då kan du öppna en PDF-fil genom att gå till Arkiv-knappen i menyraden och sedan leta efter knappen Öppna. Genom att klicka på knappen Öppna visas en ruta katalog dialogruta där du kan välja de PDF-filer som du vill öppna. Eller så kan du gå direkt till den fil som du vill öppna och sedan högerklicka på den. Vid högerklicka, välj "Öppna med" och ange Adobe Acrobat som ansökan som ska användas.
  • Visa verktyget. Nu när du har öppnat Adobe Acrobat, är nästa steg för dig att visa markeringen verktyget på gränssnittet. För att kunna göra detta måste du klicka på knappen Visa och klicka sedan på Verktygsfält undermenyn. Att göra detta kommer att visa dig en lista över verktyg som du kan visa rätt på toppen av skärmen. Klicka på Kommentarer och markering och välj sedan verktyget markera text i listan. Om markeringen textverktyget redan inbäddad i gränssnittet, kan du hoppa över den här delen.
  • Klicka och dra. Att faktiskt använda verktyget markera text, måste du klicka på ikonen överst på skärmen och sedan sväva den över i början av den text som du vill markera. Klicka på det första ordet och dra horisontellt till höger, tills du har täckt hela linjen. Om du vill markera nästa rad också, få ned markören till den andra raden och flytta upp till slutet av ordet som du har markerat. Se till att du bara släpper musknappen när du har gjort ditt val. Nu är allt du behöver för att upprepa samma procedur för alla delar av dokumentet där du vill markera en viss text.
  • Bilder vs Text. Kom dock ihåg att du inte kan välja alla "text" i ett dokument. I vissa fall bokstäver eller ord som du kommer att se i ett PDF-dokument kan faktiskt inte vara ett giltigt textobjekt i programmet. Till exempel, om det finns en bild inbäddad i PDF-filen och den bilden innehåller text, kommer höjdpunkten verktyget fungerar inte för den texten, eftersom den läses som en bild och inte som en text.


Så här använder du verktyget markera text i adobe acrobat. Öppna.
Så här använder du verktyget markera text i adobe acrobat. Öppna.

Kom också ihåg att alla höjdpunkter som du lägger till i dokumentet sparas, om du så önskar. Med dessa i åtanke, bör du enkelt kunna använda verktyget markera text i Adobe Acrobat.