O2e

Så här anpassar funktionen auto fill

Autofyll är en praktisk funktion som finns på de flesta moderna webbläsare

Autofyll är en praktisk funktion som finns på de flesta moderna webbläsare. Automatisk fyllning gör precis vad den säger. Det kommer automatiskt att fylla i textfält med information som har fördefinierade.

De flesta webbläsare kommer att fråga dig om du vill komma ihåg användarnamn och lösenord första gången du skriver dem. Detta kan vara särskilt användbart om du är förtjust i att använda webbaserade applikationer, t.ex. en webmail tjänst, fotodelning webbplats eller socialt nätverk.

Så här anpassar funktionen auto fill. Om du använder Mac OS X.
Så här anpassar funktionen auto fill. Om du använder Mac OS X.

Men vissa mer sofistikerade webbläsare kan du anpassa funktionen för automatisk fyllning med dina uppgifter. Till exempel, om du är förtjust i online shopping, kan du låta webbläsaren automatiskt fylla i din e-postadress för dig. Eller, när du registrerar dig för en ny tjänst, kan du låta den automatiskt fylla i din e-postadress och andra kontaktuppgifter.

Auto Fill är ett särskilt vanligt inslag på Safari

Auto Fill är ett särskilt vanligt inslag på Safari, vilket är den inbyggda webbläsaren som kommer med Macintosh OS X. Safari kan fritt laddas ner för Windows-baserade datorer, men. Du kan anpassa de uppgifter som Safari automatiskt kommer in i ett textfält genom att anpassa Auto Fill.

Här är hur du gör det.

Autofyll är en praktisk funktion som finns på de flesta moderna webbläsare. Om du är på Windows.
Autofyll är en praktisk funktion som finns på de flesta moderna webbläsare. Om du är på Windows.
  1. Om du använder Mac OS X, se till Safari lanseras och är det aktiva fönstret. Klicka Safari på menyraden och klicka på Inställningar. Alternativt kan du trycka på Ctrl-, för att öppna fönstret Inställningar.
  2. Om du är på Windows, öppna Safari och klicka på Gears ikonen till höger om sökfältet, om du använder Safari 4. Om du använder äldre versioner, klicka sedan på Redigera. Klicka sedan på Inställningar. Som med Mac, kan du trycka på Ctrl-, för att öppna fönstret Inställningar.
  3. Klicka på Auto Fill fliken.
  4. Från den här fliken kan du säga vilka specifika funktioner du vill att Safari ska minnas. När "Användarnamn och lösenord" och "Andra formulär" kryssrutor är markerad, kommer Safari ihåg dina uppgifter för dessa webbplatser.
  5. För att redigera vilka webbplatser Safari kommer ihåg ditt användarnamn och lösenord och annan information för att klicka på "Redigera ..." knapp som motsvarar det alternativet. Du kan radera enskilda webbplatser eller radera alla webbplatser.
  6. Om du vill redigera den personliga information som Safari automatiskt kommer att fylla dig, klicka på "Redigera ..." knapp som motsvarar den "Använd info från mitt Adressbok-kort" alternativet.
  7. Om du använder Mac OS X, kommer detta att lansera Adressbok. Markera namnet på det konto du vill använda för Auto Fill. Skräddarsy detta genom att ange ditt fullständiga namn, företagsnamn, telefonnummer, e-postadresser, postadress, och andra detaljer.
  8. Om du använder Windows, kommer detta att lansera egenskaperna för den aktuella Windows-konto som du har öppna. Detta separeras till flikar. Ange dina personuppgifter under "Namn och e-post." Knappa in ditt hem och detaljerna arbeta under "Hem" och "arbete" flikar, respektive. Du kan skriva in namnen på din make och barn under "Familj. Du kan också lägga till din födelsedag och årsdag. Du kan inkludera några anteckningar under" Anteckningar "fliken. Du kan också ange vilka e-postadresser du har digitala signaturer för under" ID. "

Nästa gång du registrerar dig för en online-tjänst

Nästa gång du registrerar dig för en online-tjänst, kommer Safari fylla i dessa uppgifter automatiskt. Du bör inte nödvändigtvis bara klicka på OK för att bekräfta. Var noga med att granska dina uppgifter varje gång Safari automatiskt fyller dem, så du vet vad du skickar in är korrekt. Var också försiktig när du skickar privat information på nätet. Du kan falla offer för social ingenjörskonst eller phishing attacker.