O2e

Så för att skydda din dator mot internet inkräktare

Det är tider som ett anti-virus är helt enkelt inte tillräckligt för att skydda din maskin från yttre hot. Numera så fort du loggar in på Internet eller då du låter en extern enhet åt din dator, du riskerar att förstånd och integritet i ditt system. Bortsett från att se till att du har ett uppdaterat antivirusprogram, finns det flera saker du också behöver ta del av för att förhindra invasion från Internet inkräktare när du använder din bärbara eller stationära.

  • Med ett antivirusprogram installerat. Du måste först se till att du har en ansedd antivirusprogram installerat som Norton, AVG eller McAfee. Om du arbetar i grupp och sedan få en grupp licens kan vara vägen att gå. Korrekt installera dessa antivirusprogram direkt från sina cd-skivor och välj den ordinarie skanning alternativet så att din bärbara eller stationära regelbundet genomsöks efter hot. Skaffa dig bekant med inställningar för programmet, t.ex. vilken typ av hot har identifierats och hur de hanteras. Kontrollera också frekvensen av skanningen och om det kan justeras till en mer frekvent inställning. Se till att du installerar en legitim kopia av programmet, eftersom olagliga kopior kan vara en källa till skadliga spionprogram.
  • Konfigurera föräldrakontroll. Ett annat sätt att se till att du är skyddad mot Internet inkräktare är genom att kontrollera föräldrakontroll del av programmet. Oftast kan du svartlista specifik webbadress är så att alla webbläsare inte kan komma åt dem. Detta kan göras på antalet maskiner. Du kan också begränsa vilken typ av webbplats betyg endast kan nås. Oftast är skadliga spionprogram finns i vuxna webbplatser så att inte bara skyddar du dina barn från sådant innehåll, skyddar du även din maskin från en överraskande attack.
  • Andra försiktighetsåtgärder som anges. Det finns också andra sätt för dig att vara extra försiktig, t.ex. koppla från Internet när du inte använder din bärbara eller stationära. Detta gäller för dem som är förtjusta att ladda ner artiklar och lämnar sina maskiner som körs på tomgång. Det är under denna tid som maskinen är mottagliga för angrepp. Se till att du bara ansluta till Internet när du behöver. Gå offline när du är klar.
  • Söker efter uppdateringar. Samtidigt med program som blockerar hot är stor, kan det bli bättre genom att se till att du får uppdateringar av programmet. På så sätt ärver du buggfixar och nya funktioner som förbättrar skyddet går runt maskinen. Uppdateringar är vanligtvis tillgängliga varje gång en genomsökning körs. Oftast uppdateringar görs minst en gång per månad sedan programmerarna normalt släpper en väl beprövad version av programmet i den tid.


Så för att skydda din dator mot internet inkräktare. Med ett antivirusprogram installerat.
Så för att skydda din dator mot internet inkräktare. Med ett antivirusprogram installerat.

Tänk på att inget slår ansvarig användning av Internet och ansvarig bifoga filer att skydda dig från hot. Se till att alla bilagor skannas innan nedladdning och att alla snabbmeddelanden bilagor är inte tvivelaktiga vid mottagandet. Bara fortsätta att hjälpa dig själv och ditt antivirusprogram spyware hjälper dig också.