O2e

Så att länka till en mp3 - fil i en Wikipedia - artikel

Lägga till en MP3-fil till en Wikipedia är ett bra sätt att förbättra innehållet i artikeln. Denna ljudfil kan användas för att bidra till att klargöra namn uttal, innehålla en nationalsång till posten eller kanske ett urval sång av en artikel om en låtskrivare. För MP3-filer som ska användas i en Wikipedia, måste du först ha det i "Ogg Vorbis" format innan du laddar upp. Den serie av tips och stegen nedan kommer att lära dig hur du skapar ett konto och inkluderar MP3-ljudfiler till en Wikipedia.

Så att länka till en mp3 - fil i en wikipedia - artikel. Skapa ett wikipedia konto.
Så att länka till en mp3 - fil i en wikipedia - artikel. Skapa ett wikipedia konto.
  • Skapa ett wikipedia konto. Det första du behöver göra är att gå till huvudsidan för Wikipedia, som är en.wikipedia.org . För dem som är vana att göra saker via deras sökmotor, precis skriv in ordet Wikipedia och det bör leda dig rakt upp till deras huvudsakliga webbplats. Du kommer att märka att i det övre högra hörnet på deras huvudsida finns en del för att skapa konton. Det är den del som du behöver för att välja.
  • Registrering och användarnamn uppdrag. Vid val av konton skapande knappen kommer du att bli ombedd att registrera genom att ge ett användarnamn och ett lösenord. Kom ihåg ditt lösenord eller för att göra det enklare, gör dina lösenord liknar andra lösenord du använder för din e-post så att du bara behöver komma ihåg ett slags lösenord. Ditt konto ska skapas omedelbart. Du kommer att märka att när du loggar in, är ditt användarnamn redan visas på den övre delen av sidan.
  • Konvertera din mp3 är att Ogg Vorbis-format. Nästa sak du behöver göra är att konvertera din MP3-fil till en Ogg Vorbis-format. Om du inte har en omvandlare program för att göra detta, kan du ladda ner en från Internet. Det finns många gratis omvandlare tillgängliga och några bra versioner har testversioner. Om du gör detta för ett par gånger bara, sedan en testversion skulle vara bra. Men om detta är något som du skulle göra ganska ofta, måste du få en ansedd och stabil omvandlare. När du har konverterat filen, se till att du byta namn på den därför sedan när en fil redan är uppladdad till servrar Wikipedia, kan du inte ändra dess namn.
  • Ladda upp din faktiska filen. När konverteras, kan din MP3-fil nu upp till den specifika Wikipedia-sida som du vill ladda upp det till. Den "Ladda upp fil"-knappen kan ses på den vänstra sidan av den huvudsakliga sidan av Wikipedia. Läs igenom ansvarsfriskrivning innan du gör några uppladdningar. Välj "Bläddra" för att söka efter den katalog där du placerat din fil i maskinen. Om du kommer att göra detta ofta kan det vara bäst att ha en mapp i din maskin märkt för Wikipedia uppladdningar, så att du lätt kan hitta den fil som du vill använda. Det är också där en trevlig filnamn kommer att hjälpa, som beskriver innehållet i filen och eventuellt ett numreringssystem för att hjälpa dig hålla reda på saker. När du har hittat filen klickar du på OK. Du har sista chansen att byta namn på en stund när du inte har laddat upp den, även om det är i uppladdningen fönstret formuläret. Kom ihåg att en gång upp, kan du inte ändra filnamnet.
  • Placera en beskrivning av filen. Kom ihåg att Wikipedia deltagare kommer från alla samhällsskikt, så en fint heter bifogad fil till en artikel kan ses av alla deltagare. Se till att du har några ytterligare beskrivning på filen, t.ex. när det kommer från, om det är en originalfil etc så att det bara vara lika användbar för andra läsare som de är för dig.

Där har ni det! Det är en ganska enkel process som kan tillägga att välbehövliga KRAFT i någon Wikipedia.