O2e

Registry Error Fix

Registreringsfel är fel i Windows-registret

Registreringsfel är fel i Windows-registret, som indexerar information om all hårdvara och inställningar programvara på datorer. Om du försöker ladda ett program utan får ett felmeddelande eller datorn tar orimligt mycket tid att ladda eller stänga (ibland även timmar,) du kan ha ett register fel. Fel i registret uppstår ofta när program tas bort, men kvar i registret. Stora mängder föråldrade poster kan leda till korruption av registerfilerna. Spionprogram och virus laddas ner från Internet kan också bidra till fel.

Om du tror att ditt register kan ha fel

Om du tror att ditt register kan ha fel, är det första steget att kontrollera genom att ladda ner programvara för att söka efter register fel. Det finns en hel del nedladdningsbar programvara tillgänglig på Internet för gratis som kommer att skanna ditt register. Jag rekommenderar ett bra program, Errorfix - det kommer att hålla ditt register felfri och är lätt att installera och använda.

Sofotex är ett annat bra ställe att börja. Det har fått bra feedback från användarna och har en femton dagars gratis test. Om du söker igenom datorn och misslyckas med att hitta några fel, anser dig lycklig. Om inte, gå vidare till nästa steg.

Registry error fix. Errorfix.
Registry error fix. Errorfix.

Det finns två sätt att fixa ditt register. Genom att använda Systemåterställning kan du återställa datorn till det skick den var innan registreringsfel började. Detta är en snabb och bekväm metod som kräver ingen programvara, så om din Systemåterställning kan du återgå till ett tillräckligt tidigt datum, bör du överväga denna metod.

Men kör systemåterställning sätter allt tillbaka till det datum du valt. Därför skulle alla program och filer installerade efter den valda återställa datumet förlorad. Om du har några data från ett datum efter den du återställer, är nästa steg att säkerhetskopiera de nödvändiga filerna. Detta uppnås genom att antingen bränna dem på en tom CD eller kopiera till en extern hårddisk.

Ladda ner och kör programmet tar mindre tid än att säkerhetskopiera filer kan, så om tiden är en fråga, kan du överväga att använda scanning programvara som hämtas.

Registreringsfel är fel i windows-registret. Om du tror att ditt register kan ha fel.
Registreringsfel är fel i windows-registret. Om du tror att ditt register kan ha fel.

Kör återställningen funktionen på fri programvara du hämtat och starta om datorn. Om processen var lyckad, bör din programvara köras smidigt och utan alltför stora fel. Du bör också märka en markant förbättring av den totala prestandan.

Även efter att köra programmet för att fixa registret, det finns fortfarande ett steg, förebygga framtida fel. Ladda ner programvara för att blockera spionprogram och virus, och regelbundet de-fragment hårddisken. Med datorer samt hälsa slår förebyggande bota.