O2e

Lär dig att redigera eller skriva på en PDF - fil

PDF står för Portable Document form, vilket är ett filformat universellt accepterad och skapad av Adobe Systems. Dessa former används för att fylla upp en mängd olika data för former såsom skola / högskola program, pass eller visumansökningar etc, eftersom utseendet är mycket snyggt och professionellt. Dock är det största problemet med att använda PDF-formulär att inte alla gör att du kan skriva eller redigera dem, du kommer att behöva skriva ut och sedan fylla i för hand eller använda en skrivmaskin. Den slutliga utseendet hamnar ser lumpen och ut ur synk och distinkt oprofessionellt. För att lösa detta, nedan är några av de metoder som du kan använda för att fylla PDF-formulär på nätet.

Så här ändrar en PDF-fil.

Steg 1

Lär dig att redigera eller skriva på en PDF - fil. Använda adobe reader.
Lär dig att redigera eller skriva på en PDF - fil. Använda adobe reader.

Använda Adobe Reader. Använd "select-knappen i huvudmenyn om du vill fylla i alla uppgifter i PDF-dokumentet. Denna knapp låter dig inte bara att markera och välja, men också gör att du kan fylla i uppgifterna. Med knappen Välj aktiverat peka markören, visas som en "hand" symbolen på den plats du behöver för att mata in data. Skriv in den information som krävs med hjälp av fliken "för att flytta från fält till fält och sedan skriva ut blanketten. Adobe Reader har inga alternativ för att spara, varför måste du omedelbart skriva ut data innan du stänger filen.

Steg 2

Använda "fylla upp" PDF-formulär. Kontrollera PDF-formulär som gör det möjligt uppgifter som ska fyllas i. De flesta organisationer eller institutioner skräddarsy sina former på ett sådant sätt som gör det enkelt att uppdatera och skriva ut.

Steg 3

Använda program. Det finns många program som finns tillgängliga på Internet, som du kan ladda ner och installera. Dessa gör att du kan ladda upp någon typ av PDF-formulär och sedan redigera eller ingång som du vill. Förutom att redigera PDF-filer , en del av dessa program kan du också dela PDF i mindre delar.

Steg 4

Använda "fylla upp" pdf-formulär. Fyllning kryssrutor eller flera sidor.
Använda "fylla upp" pdf-formulär. Fyllning kryssrutor eller flera sidor.

Fylla i blanketten. När du behöver mata in data pekar markören på ett textfält och vänta på att förvandlas till en "I-balk". Klicka på denna och markören ändras nu till en blinkande lodrät linje. Börja skriva din text och använd TAB-tangenten för att gå vidare till nästa fält när du är klar. Om det inte finns några ytterligare fält eller om du har nått slutet av formuläret, tryck på "Enter" för att bekräfta alla indata.

Steg 5

Fyllning kryssrutor eller flera sidor. Om det finns kryssrutor att fylla, peka markören på rutan och klicka. Markören ändras till en "pil" och du kan klicka igen för att kryssa i rutan. Att avmarkera, upprepa processen att peka markören på rutan, klicka och avmarkera ditt tidigare val. För PDF-formulär som har flera sidor, kan du inte använda fliken för att flytta till nästa textfält på en ny sida. I detta fall, klicka på "Enter" efter det sista fältet på sidan har uppdaterats och använda pilen som indikerar ytterligare sidor att gå till nästa sida.


Fylla i PDF-formulär är oftast en mycket enkel process. Allt du behöver är att välja rätt programvara från poängen tillgängliga och installera det på din dator. Använd programmet när behov uppstår att pressa fram snygga och proffsiga fyllda PDF-formulär.