O2e

Hur USB Hub fungerar

Universal Serial Bus eller USB är en av datorns världens mest fantastiska uppfinningar hittills. För en sak, gör det livet så mycket lättare för datoranvändare över hela världen. Men inte förväxlas, eftersom detta mycket bekväm bit av förundran är inte så enkelt som det ser ut, inte om vi verkligen begränsa vår fråga om hur det fungerar.

USB-eller flash-enhet identifieras ofta med extra lagringskapacitet. Men i vissa fall, har USB lagringskapacitet så mycket mer i kapacitet än low-end operativsystem. I dator eller laptop, är USB-enheter som skrivare, möss, tangentbord (dvs. tangentbord 2,0) och extra flashenheter för minnet ansluten till hubben. Dessa hubbar är ofta inbyggda contraptions på stationär eller bärbar dator som tillåter oss att sätta in USB-enheter.

Hur USB Hub fungerar. Före uppfinningen av USB-hubbar.
Hur USB Hub fungerar. Före uppfinningen av USB-hubbar.

Men saken inbyggda USB-hubbar på datorer är att de är för få. Så utvecklare bestämde sig för att skapa den bärbara USB-hubb som kan ta emot upp till 127 USB-enheter på samma gång! Få människor skulle faktiskt behöva att många minnen som arbetar samtidigt, men det går bara att visa hur mycket anslutningsmöjligheter nu görs tillgänglig för datoranvändare tack vare dessa nyskapade USB-hubbar.

I huvudsak är dessa USB-nav är någon form av välkomstkommitté som hjälper datorn att omedelbart upptäcka enheterna som är anslutna till dem för omedelbar användning. En USB-hubb gör ambassadörens arbete för dina USB-enheter: den talar om för datorn vad som behöver göras för att driva enheten effektivt och detta kommer att ske samtidigt med alla USB-enheter är anslutna till USB-hubben, oavsett hur många de är. Självklart, om du skulle maximera din USB-hub och fyll den med alla enheter, skulle du verkligen behöver ha en dator med en enorm RAM eller förmåga att göra dem fungerar bra.

Före uppfinningen av USB-hubbar

Före uppfinningen av USB-hubbar, behövde datorer till manuellt programmeras för varje enhet som du använde dem. Med tillströmningen av ökande datordrift och tillbehör, är detta inte längre praktiskt att använda. Med USB-hubbar, du behöver bara en kabel eller två, eller i fallet med den bärbara USB-hubb, en extra förlängningskabel. I det fall datorn fortfarande inte kan upptäcka enheten från USB-hubb kan du få lätt drivrutiner eller verktyg på nätet för att kunna få det att fungera. Det är så mycket skillnad i år tidigare där man var tvungen att manuellt få drivrutiner installeras på mindre kompetenta lagringsenheter och sedan tendensen var att systemet skulle hänga eller vägra att arbeta på andra program medan installationen av nya förare pågick.

Hur USB Hub fungerar.
Hur USB Hub fungerar.

USB-hubbar är generellt ledade vid trådbundna anslutningar. Trådlösa sorter är fortfarande att komma i framtiden. Men just nu, har alla verkligen fördelarna med den ökade hastigheten med vilken USB-nav möjliggör datoranvändare som du kan njuta av dina enheter utan att behöva köra fast med den besvärliga manuella installationer som kan ta evigheter att bli klar för varje uppgradering som en dator kräver.