O2e

Hur tar man bort guld från datordelar

Utvinna guld från datordelar verkar vara en trend

Utvinna guld från datordelar verkar vara en trend. Gamla datorer har fortfarande ett visst värde. Det kan tyckas som skräp, men andra ser det som en guldgruva. Det kan vara lönsamt och samtidigt, riskabelt för din hälsa.

Hur tar man bort guld från datordelar. Förbered ditt material och skyddsutrustning.
Hur tar man bort guld från datordelar. Förbered ditt material och skyddsutrustning.
  • Förbered ditt material och skyddsutrustning. Du behöver minst 3 glasbägare, 1 glasstav, salpetersyra, skyddsglas, filtrera, stål pincett, destillerat vatten och natriumbikarbonat. Bär en mask, en labbrock, skyddsglasögon och handskar som är avsedda att skydda dig från syror och kemikalier. Naturligtvis har du datordelar redo med dig.
  • Leta efter en säker plats för att göra förfarandet. En kemisk labb är det bästa stället att göra detta eftersom den utrustning du behöver vara lätt tillgänglig. Tabellen i de flesta laboratorier är tillverkad av keramiska plattor, som är säker. Vatten sänkor och duschmunstycken är också inom området bör du ha en olycka och måste omedelbart tvätta bort kemikalier från huden eller ögonen.
  • Placera datordelar i glasbägare och häll i den kemiska lösningen. När du extrahera datordelar, rengör den med någon torr trasa för att ta bort allt damm. Du kan också använda en borste för att nå igenom tallarna och smådelar. Bägaren bör vara minst 3 inches längre än datorns delen när den placeras inuti. Häll långsamt i salpetersyra tills datorn delen är helt nedsänkt. Använd glasstaven att styra salpetersyra i glasbägaren att undvika sprut.
  • Täck glaset bägaren och observera den för ett par dagar. Omedelbart täcka glaset bägaren med en glaskupa. Se till att den är säker och bort från barnens räckhåll. Märk bägaren ordentligt så att ingen annan rör den och placera den där den inte lätt kan störtade över. Du kan lägga till mer salpetersyra i de närmaste dagarna för att påskynda processen. Vätskan ska vända svagt blå.
  • Häll vätskan i en annan glasbägare över ett filter. Metalldelarna löses med syran och så småningom allt som bör förbli är de små guld delarna. I en annan glasbägare, placera filtret ovanpå och häll i vätskan från den första bägaren. Filtret ska fånga guldet. Använd dina stål pincett för att överföra guldet i den tredje glasbägare.
  • Skölj den återstående guldet i destillerat vatten med natriumbikarbonat. Den tredje glasbägare bör ha destillerat vatten med natriumbikarbonat blandas in i den. Håll tillsats av natriumbikarbonat i destillerat vatten tills den inte längre kan upplösas. När detta är klart kan du börja sätta i guld delarna för att skölja den. Detta kommer att ta bort alla kvarvarande syror. Låt det stanna i blandningen i minst 30 minuter och kassera den flytande blandningen på rätt plats. Placera guldet på en vit duk och låt den torka.

Nu när du har guld

Nu när du har guld, nästa du behöver hitta en köpare eller att forma det hur du vill. Om du har tillräckligt datordelar som har guld, bör detta vara värt att sträva efter. Men vet att det kan vara riskabelt och kan påverka din hälsa. För mycket exponering för kemikalier kan öka din toxicitet och blyhalt i kroppen.