O2e

Hur tar man bort en MSI-fil

Ett MSI-fil är också känd som Windows Installer-fil

Ett MSI-fil är också känd som Windows Installer-fil. Den levereras med installation av nya program på din dator. När du har installerat programmet, kanske du märker att MSI-filen finns kvar på datorn. MSI-fil kan vara infekterade med virus så det är viktigt att du kan skanna en nedladdning om någon skickar dig denna fil. När du planerar att ta bort en MSI-fil från din dator, se till att det inte kommer att göra någon skada som kan leda till att program att upphöra igång. De MSI-filer som du kan säkert ta bort är de som är innanför den temporära mappen. Andra MSI-filer kan behövas av programmet som är installerat på datorn för att den ska köras. Göra en del forskning innan du planerar på att ta bort MSI-filer.

Du kan enkelt ta bort MSI-filen från din dator genom att följa de enkla stegen som anges nedan. Här är stegen på hur man kan ta bort en MSI-fil från din dator:

  1. Installera sanering verktyget. Du kan enkelt ta bort MSI-filer från din dator med hjälp av Windows Clean-Up Utility. Om du inte har det installerat på din dator, kan du hämta ett exemplar från webbplatsen http://support.microsoft.com/kb/290301/. Ladda ner verktyget från webbplatsen. Du kommer att hitta och. Exe-filen på din dator för sanering verktyget. Klicka på filen och följ anvisningarna tills du är klar med installationen av programmet. Efteråt kan du fortsätta redan med nästa steg.
  2. Starta sanering verktyget. Starta sanering verktyget på din dator genom att dubbelklicka på dess ikon. Du kan också få tillgång till programmet genom att klicka på "Start"-knappen. Välj "Alla program" i listan och leta "Windows Installer Clean-Up". Klicka på den och programmet bör omedelbart starta på din dator.
  3. R EFlytta MSI-filer på datorn. Du kommer att se en lista över program som är installerade på datorn. Välj de program vars MSI-filer du vill ta bort. Efter detta, klicka på "Ta bort"-knappen. En snabb fönster kommer att dyka upp som varnar dig om avlägsnande som du ska göra. Välj "OK" för att ta bort MSI-filer. Nu har du eliminerat alla MSI-filer som du inte behöver på din maskin.

Dessa är de steg som du måste följa om du vill ta bort MSI-filer från din dator. Stegen är verkligen enkelt och du kan eliminera oönskade filer på din dator om du följer dem noga.

Hur tar man bort en MSI-fil. Installera sanering verktyget.
Hur tar man bort en MSI-fil. Installera sanering verktyget.

Akta dig för de personer som sänder dig okända filer med filändelsen MSI. Detta kan vara trick och filen kan innehålla några virus som kan förstöra din dator och bromsa dess hastighet. Ha alltid ett uppdaterat anti-virus program för att köra kontroller på datorn för att se till att du inte har skadliga varor i din maskin. Det finns gott om gratis anti-virus verktyg som du kan ladda ner från Internet. Välj en som du tror kommer att göra jobbet åt dig.