O2e

Hur stänga av startljudet på en Mac

Startljudet på en Mac-dator kan vara irriterande för vissa

Startljudet på en Mac-dator kan vara irriterande för vissa. Kanske vill du inte att meddela till alla som du startar upp datorn. Eller kanske du är i ett område som borde vara tyst, till exempel ett bibliotek eller arbetsplats. Din Mac har ingen strömbrytare för start ljud. Lyckligtvis är det program Startup Sound tillgänglig för att hantera denna fråga. Startup Sound är en fri programvara som utvecklats av gruppen Arcana Research. Följ dessa steg för att hämta, installera och använda denna användbara program.

  1. Gå till den officiella webbplatsen för Arcana Research. Förvandla din Mac-dator på och starta ditt val av webbläsare. Kopiera och klistra in webbadressen http://www5e.biglobe.ne.jp/ ~ Arcana / index.en.html i adressfältet på webbläsaren. Tryck enter på ditt tangentbord för att slutligen riktas till hemsidan för startljudet.
  2. Starta processen för att ladda ner mjukvaran Sound programstart. Väl på Arcana Research hemsida, leta reda på länken märkt StartupSound.prefPane vid den vänstra kolumnen. Klicka på denna länk för att komma till hemsidan där du kan hämta den nämnda ansökan. Läs den information som specificeras i denna webbsida om systemkraven, processen för installationen, och problem din Mac-dator kan stöta på under installationen. När redo att ladda ner programmet, klicka på den tredje fliken finns på märkta överst programvara och nedladdning. På nästa webbsida, klicka på knappen Hämta som motsvarar den version av Mac computer.Make att du hämtar rätt programvara för din Mac-operativsystemet, eller programmet kommer inte att fungera korrekt.
  3. Installera startljud på din Mac-dator. När hämtningen är klar, klicka på ikonen som ser ut som en pappkartong. Om du gör det kommer att dra upp installationsguiden för programmet. Följ instruktionerna för installation och klicka på knappen Fortsätt för att gå vidare till nästa steg. Slutligen klickar du på knappen Stäng hittade i fönstret med meddelandet Installera lyckades stänga alla fönster.
  4. Gå startljudet panelen på din Mac-dator. Nu, för att ändra ljudvolymen nivåer i Mac startljudet, måste du öppna Systeminställningar panelen från kontrollremsan. Väl på fönstret Systeminställningar, gå till sista avsnittet märkt Annat och leta efter ikonen Startup Sound. Klicka på denna ikon för att dra upp startljudet rutan där volymkontroll med skjutreglage visas.

Hur stänga av startljudet på en Mac. Gå till den officiella webbplatsen för Arcana Research.
Hur stänga av startljudet på en Mac. Gå till den officiella webbplatsen för Arcana Research.

Nu kan du ändra enkelt volymnivån på din Mac dator startljud. Du kan markera den översta rutan för att helt stänga av startljudet. Du kan också dra reglaget åt vänster för att minska ljudet, eller dra den åt höger för att slå upp det. För att stänga av startljudet, ticka på rutan Ljud. Startljudet program påverkar bara ljudvolymen nivåerna av en Mac startljud och inte de ingående och utgående ljudnivån från datorn.