O2e

Hur som värd ditt eget domännamn på Blogger

Blogger är en gratis blogg verktyg som ägs och drivs av Google som tillåter användaren att registrera sig och upprätthålla en blogg gratis. De hosting och andra tjänster är helt gratis. Dock standardinställningen som gör att du kan publicera bloggen på nätet inställd för att använda primära domänen av Blogger. Du kommer att uppmanas att använda subdomän för att det ska publiceras. Det kommer att se ut så här - mysubdomain.blogger.com . Även om detta är relativt ok eftersom du kan ha en trevlig plats gratis, kan vissa människor föredrar att använda sin egen domän för sin Blogger-blogg. Lyckligtvis tillåter Blogger och med uppmuntrar det. I själva verket kommer Blogger kan du köpa domänen direkt från dem och de kommer att konfigurera den till din blogg automatiskt. Nu, om du har en domän finns på en annan plats och vill peka den till din Blogger-blogg, så här är några steg för att göra detta.

Köper din domän

Köpa din domän. Det finns många hemsidor som du kan använda för att köpa din domän. Priserna per domän varierar beroende på vilken webbplats du köper den och vad utvidgningen (. Com,. Net,. Biz,. Org, etc ...) du väljer. För tydlighetens instruktionen, kommer du att använda godaddy.com för din domän köp. Välj en domän och köpa den med ditt kreditkort. När domänen är din, du kommer att få tillstånd att förvalta och värd för domänen på Go Daddy webbplatsen. På webbplatsen finns en domän chef och detta kommer att vara den plats du kommer att behöva gå för att peka domänen till Blogger och din blogg. Oroa dig inte, processen är ganska mycket samma sak med någon annan domänvärdtjänst och köpa hemsida.

Skapa CNAME post

Hur som värd ditt eget domännamn på blogger. Köpa din domän.
Hur som värd ditt eget domännamn på blogger. Köpa din domän.

Skapa CNAME posten. CNAME post för Blogger är ghs.google.com . Vad du behöver göra nu är att logga in i Domänhanteraren och lägga till CNAME värd inträde till viss domän som du vill pekade på din blogg. Nu minns subdomän du använder för din blogg, måste du ange detta i chefen också. Välj fliken för subdomäner på din domän chef och tillsätt subdomän. Se till att lägga www innan sub domännamn. När det är klart, se till att associera den med CNAME värd posten du angav tidigare.

Redigera A-poster. Dessa är de data som du behöver för att ändra för att din domän ska med rätta till din blogg. Välj den domän du vill använda domänen chef och ange rätt IP-adresser i de 4 fält som under domänen. IP-adresserna att använda är 216.239.32.21, 216.239.36.21, 216.239.34.21 och 216.239.38.21. Välj Spara och uppdatera för att åstadkomma dessa förändringar. Efter ungefär en dag eller så, kommer ändringarna träder i kraft genom nätet.

Konfigurera bloggare. Logga in på din blogg och konfigurera ditt konto. Vad du vill göra är att gå till "Inställningar" följt av "Publicera". Vid denna punkt kommer Blogger att be dig att köpa domänen från dem. Kringgå detta genom att gå till "Avancerade inställningar". Ett fält kommer att finnas tillgänglig där du kan skriva din nya domän. Följ instruktionerna och spara de nya inställningarna.


Köper din domän. Skapa CNAME posten.
Köper din domän. Skapa CNAME posten.

När alla som har gjorts Öppna din webbläsare och skriv in din egen domän i webbläsarens baren. Du kommer att märka att du bloggar kommer att visas med det domännamn du köpt en dag sedan. Inte illa, va?