O2e

Hur podcast

Mycket enkelt uttryckt är en podcast dina egna ljud show förberedd för en sändning på Internet eller något system, såsom en iPod eller mp3-spelare. Tillväxten av Internet och teknik och det faktum att vem som helst, inklusive att du kan få på nätet och gör din röst hörd är bara två av anledningarna till Podcasting är så populärt. Om du är en rang nybörjare, följ stegen nedan för att lära dig att göra din egen podcast.

Steg 1

Hur podcast. Färdigheter som krävs för podcasting.
Hur podcast. Färdigheter som krävs för podcasting.

Färdigheter som krävs för podcasting. Innan du börjar på att ta fram din egen podcast, det finns vissa grundläggande färdigheter som du bör känna till och vara medvetna om. Till att börja med, lära sig att spela in ljudfiler och spara den som en mp3-fil. Nästa, ta reda på hur du skapar en RSS-fil kommer denna fil innehåller tips om hur du kan skicka filen till ett användarprogram. Lär dig att skriva dessa pekare i filen, ladda upp både RSS-flöde och ljudfil och slutligen hur man validera att filen är korrekt och sänds.

Steg 2

Karaktär och innehåll. Som du skulle forskning och förbereda sig för presentationer eller radioprogram eller tal, etc, är det viktigt att ha en planerad disposition för innehållet i din podcast redo innan du börjar podcasting. Tänk på vad är det som du vill säga, hur länge visar sist och om det kommer att bli en formell eller informell händelse. En podcast kan vara en monolog du presenterar dig själv eller en diskussion mellan två eller flera individer, en chatt show eller en affärsinriktad föremål eller handledning. Till exempel kan du använda en podcast som en reklam verktyg på din hemsida eller på internet i allmänhet för att markera och marknadsföra ditt företag eller tjänster.

Steg 3

Välja inspelning programvara och andra nödvändiga program. Allteftersom populariteten för podcasting växer, antalet program och applikationer som finns att göra processen enkel ökar också. Du kan välja önskat alternativ från en rad applikationer som Windows '' Ljudinspelaren "," Audacity "," RecordForAll "," Replay Radio "," FeedForAll "," AudioBlogger "," Podfeeder "," iPodder "osv . Dessa är bara några av de mer populära applikationer och program som är tillgängliga för att göra processen för att skapa en podcast lätt. I syfte att undervisning i denna artikel kommer vi att arbeta med Audacity och Ljudinspelaren.

Steg 4

Förbereda ljudfilen. Om du vill spela en ljudfil måste du ha en mikrofon, är detta antingen inbyggd i din dator ljudkort eller kan köpas som en extern tillbehör. För bästa resultat bör mikrofonen vara enkelriktad och dynamisk typ. Sätt i mikrofonen, justera kontrollerna genom att gå till "tillbehör" verktyg i Windows ", klicka på" volymkontroll ", välj" alternativ "från menyn, markera" egenskaper "och välj" inspelning ". Med hjälp av Audacity, skapa en ny inspelning, kontrollera ljudnivåerna och börja spela in din podcast innehåll. När detta är gjort, välj Redigera möjlighet att granska och korrigera eventuella fel och spara filen. Anteckna filen platsen och filstorleken i byte.

Steg 5

Karaktär och innehåll. Välja inspelning programvara och andra nödvändiga program.
Karaktär och innehåll. Välja inspelning programvara och andra nödvändiga program.

Skapa en RSS-fil. Du kan göra detta genom att antingen skriva RSS-fil själv (om du är kunnig inom XML och kodning), eller använda ett färdigt program som MyRSSCreator.com eller BlogMatrix eller ClickCaster. Det finns också avgiftsbaserade och gratis program för RSS-fil generation och du kan följa instruktionerna i dem för att skapa RSS textfilen - "Enkel RSS-fil Generator" är en sådan tillämpning.

Steg 6

Uppladdning av RSS och ljudfilen. RSS-filer kräver en server där de kan vara värd, om du redan har en hemsida, behöver du inte en separat server. Ladda upp filer till din webbplats eller någon annan webbplats som du planerar att använda, validera RSS-programmet med http://rss.scripting.com/ och skriv in adressen till din webbplats eller server. När du har validerat är allt som är kvar för dig att göra, för att ge platsen adressen till alla som kan vara intresserade av att lyssna på din podcast.

Steg 7

Publicitet din podcast. Lista din podcast i de olika katalogerna tillgängliga på Internet eller så kan du använda program för att sprida dina poddsändningar till andra människor, till exempel iTunes, RSS Radio, iPodder etc. För kataloger, kan du gå igenom digital Podcast, Podcast411.com, SportsPodcasts.com etc.


Efter att ha följt stegen som beskrivs ovan, är du nu redo att göra din första podcast. Utöva din fantasi och kreativitet till det yttersta, och skapa podsändningar som andra skulle älska att höra!