O2e

Hur översätter Word-dokument till ett främmande språk

De flesta människor använder endast Microsoft Word 2007 för att skriva och redigera dokument

De flesta människor använder endast Microsoft Word 2007 för att skriva och redigera dokument. Vad de flesta människor misslyckas med att upptäcka är att programvaran erbjuder mycket mer än dessa enbart funktioner. En av de specialiserade funktionerna i Microsoft Word är dokument översättning. Du kan faktiskt översätta din textfil till olika främmande språk med hjälp av funktionen. Microsoft Word använder sin egen tvåspråkig ordbok och andra betrodda on-line webbplatser översättning att gå igenom dokumentet och göra dem i önskat främmande språk. Att lära sig hur man gör det är lätt nog. Följ bara instruktionerna som anges nedan för en enkel steg för steg process för att använda Microsoft Word översättningsfunktion.

Öppna det dokument du vill översätta

Hur översätter Word-dokument till ett främmande språk. Öppna det dokument som du vill översätta.
Hur översätter Word-dokument till ett främmande språk. Öppna det dokument som du vill översätta.

Öppna det dokument som du vill översätta. Längden på dokumentet spelar ingen roll. Du kan översätta en fras, ett stycke eller ens hela dokumentet via Microsoft Word. För korta vanliga fraser, använder Word dess installerade ordlistan för att översätta. För längre dokument, använder det internet översättare så se till att du är ansluten till Internet. En anmärkning av försiktighet: om dokumentet har en hel del vetenskapliga, medicinska och juridiska termer, kan översättaren inte kunna hitta lämpliga återgivningar av dessa i främmande språk.

Leta efter "översyn" menyn på kontoret band. När du har öppnat dokumentet, leta efter "Office Ribbon" på den översta delen av fönstret. Den innehåller alla de viktigaste menyalternativen i Microsoft Office Suites. För Word, kommer du följande alternativ: "Home", "Infoga", "Sidlayout", "Referenser," "utskick" "Review" och "Visa". Hitta omdöme alternativ som ligger vid mellersta delen av menyfliksområdet. Klicka på knappen.

Hitta "översätta" knappen i översynen baren. Den är belägen på den vänstra sidan av den "Review" aktivitetsfältet. Den "Översätt"-ikonen är ett gement "a" med en böjd pil i sin högra sida. Markera texten du vill översätta och sedan klicka på ikonen. "Forskning" taskpane kommer då att visas på den högra sidan av fönstret.

De flesta människor använder endast Microsoft Word 2007 för att skriva och redigera dokument. Leta efter "översyn" menyn på kontoret band.
De flesta människor använder endast Microsoft Word 2007 för att skriva och redigera dokument. Leta efter "översyn" menyn på kontoret band.

Välj språk ursprungslandet och det språk som ska översättas till. Du kommer att hitta två nedrullningsbara alternativ i taskpane, märkt "Från" och "Till". Som standard kommer "att" alternativet anger engelska som originalspråk. Om din text är inte på engelska, ändra detta genom att trycka på rullgardinsmenyn. Sedan trycker du på "Från" pilen för att välja det språk du vill att din text ska översättas till.

Hitta den gröna pilen längst översta högra delen av taskpane klicka sedan. Word kommer då börja översätta din text. För långa textdokument, kommer ett pop-up fönster visas som meddelar att Word försöker skicka dokumentet till en online översättare. Den pop-up fönster kommer att innehålla översättarens namn och kommer att fråga om du vill fortsätta. Välj "Ja" om du vill fortsätta. Genom att klicka "nej" kommer att avsluta processen och ditt dokument kommer inte att översättas.

Klipp från tredje part

Klipp från den tredje parten. Ett fönster öppnas som innehåller den översatta texten från tredje part översättare. Markera hela texten genom att klicka på Ctrl + A och sedan klistra in i ett nytt tomt dokument. Märk ansökningshandlingar, spara sedan.

Att veta hur man använder den här funktionen på Word kan du maximera sviten fullt. Det kommer också att spara tid genom att eliminera behovet av att öppna din webbläsare och letar efter en ansedd on-line översättare. Genom att använda den här funktionen, är du säker på att din text är översatt av en säker och pålitlig källa.