O2e

Hur överföra VHS till DVD

VHS-video är obekvämt i dagens digitala värld

VHS-video är obekvämt i dagens digitala värld, och det finns en massa människor som vill konvertera sina äldre videoinspelningar till DVD. Du kan säkert hitta en tjänst som kommer att göra denna konvertering för dig, men dessa överföringar kan bli dyrt om du har flera VHS-band att konvertera. Denna artikel kommer att beskriva två sätt att överföra denna VHS-band på din examen, bröllop eller födelsedagsfest på DVD så att du kan ha en mer permanent digital kopia att dela med familj och vänner.

Inspelning med en DVD-inspelare: En DVD-brännare är en videoenhet speciellt utformad för konsumenterna att spela in på DVD, även om de inte äger en dator.

Fördelar: DVD-inspelare normalt spela in från analoga källor som VHS-spelare, äldre videokameror eller ens kabel-TV. De kommer också att spela in från digitala källor som videokameror eller dvd-spelare. Som nämnts med denna metod behöver du inte en dator för att göra inspelningar av DVD-skivor.

Nackdelar: Vad DVD-inspelare inte kommer att göra är rekord kopieringsskyddade VHS-band eller DVD-skivor. De är ofta svåra att integrera i ett hem audio-video underhållningssystem på grund av bristen på in-och utgångar på kabel lådor och videospelare. De har också mycket begränsad redigering kapacitet. Och en av de största nackdelarna med allt är priset. De är inte billiga, de billigaste modellerna börjar på cirka 150€ vid skrivande stund. De kan också vara komplexa och förvirrande. Om du har problem med en konventionell video, så en DVD-inspelare kan vara en verklig utmaning att koppla upp och använda.

Hur överföra VHS till DVD. Inspelning med en dvd-inspelare.
Hur överföra VHS till DVD. Inspelning med en dvd-inspelare.

Men om du bestämmer dig för att köpa eller låna en DVD-brännare, är det inte alltför svårt att överföra en VHS inspelning till DVD - åtminstone inte när du får jäkla utrustningen set-up.

 1. Anslut DVD-inspelaren till videokällan. Detta kan vara en VHS-videokamera eller spelare. Använd högre kvalitet S-videokabel om du kan, annars använder standard RCA dubbning kablar för både video och ljud. Ansluta från VHS-spelare utgång till DVD-brännaren ingången. Anslutning till en digital källa är annorlunda. Rådgör med din spelarens bruksanvisning. Detta är en av de enklaste sätten ute för konvertering VHS till DVD.
 2. Välj inspelningsmedia. De flesta DVD-inspelare bränna på DVD-R, DVD-RW, DVD + R och DVD + RW. -R och-RW-format är normalt mer kompatibla med andra DVD-spelare, särskilt äldre spelare, men du bör spela och testa för att vara säker på kompatibilitet. Om du ska spela in på en DVD-RW eller + RW disk som tidigare har registrerats, måste du radera den innan du kan överföra VHS till det. Din utrustning handbok kommer att berätta exakt hur man gör det.
 3. Ställ in DVD-inspelare upp för att förhandsgranska insignalen. Normalt kommer du att trycka spela in och pausa.
 4. Placera VHS-band källan till början och kontrollera spelarens ingång. Detta är ett kritiskt steg. Om du inte får det rätt, kommer du att slösa en tom DVD eller kommer att få en sämre inspelning.
 5. Börja inspelningen och börja spela VHS källan. Klipp inte bort början genom att spela innan du börjar spela in DVD-skivan.
 6. Titta på inspelningen eller planerar att stoppa processen i slutet. Du vill inte att fortsätta spela in statisk i slutet av bandet.
 7. Om så önskas, lägga till ytterligare band eller passage till inspelningen. En trevlig sak om att konvertera VHS till DVD: är du inte begränsad till bara ett band källa per skiva. Om du har ett antal korta inspelningar som skulle gå bra ihop, kan du ändra band och lägga dessa till din DVD.
 8. Slutföra processen. Till skillnad från en VHS-inspelare, kräver en DVD-brännare ett par extra steg innan du är klar. DVD: kan inte spelas på en vanlig spelare tills den har slutförts. Först bestämma om du vill lägga till kapitel slutar på inspelningen. Jag rekommenderar starkt att du gör. Följ din spelarens bruksanvisning. Definiera DVD kapitlen är normalt lika lätt som att hitta rätt platser och trycka på en knapp på fjärrkontrollen för att definiera ett kapitel. Flera inspelningar kommer att dyka upp på DVD-spelaren meny som olika titlar. Du kommer att kunna märka dessa titlar för uppspelning. När du är klar att hantera innehållet på DVD du stänger DVD kommer inspelaren att skapa kapitlet stannar och meny på skivan, och du är klar.

Inspelning med en capture-kort: Jag rekommenderar denna metod. Om du redan har en DVD-brännare och en stor hårddisk, är denna metod mycket billigare.

Fördelar: Med en fångst-kort är oftast det billigaste sättet att spela in ett VHS-band. Denna metod tillåter också mycket mer flexibel redigering. Du kan redigera den inspelade videon på din hårddisk på många olika sätt med många verktyg som kan förbättra din slutprodukt. Videofångarkort inkluderar ofta TV-mottagare, så om du vill lägga till TV-funktioner på skrivbordet, är detta en annan fördel. Den inspelningskort Metoden kan också låta dig spela in en kopieringsskyddad VHS källa. Du bör göra detta endast om du äger den ursprungliga inspelningen och planerar att använda den kopia endast för arkivering. Använd inte detta som ett sätt att piratkopiering videor.

Nackdelar: Kvalitet kan drabbas under överföringen

Vhs-video är obekvämt i dagens digitala värld. Inspelning med en capture-kort.
Vhs-video är obekvämt i dagens digitala värld. Inspelning med en capture-kort.

Nackdelar: Kvalitet kan drabbas under överföringen. Den ursprungliga analoga videon kommer att konverteras till ett digitalt format, och signalen kommer att komprimeras. Båda processerna kan försämra kvaliteten på din video. Använd högsta kvalitet inställning inspelningskortet tillåter utan att fylla upp din hårddisk. En annan möjlig nackdel med ett capture-kort är mängden hårddiskutrymme du behöver. Du behöver en stor hårddisk om du vill göra mycket videoinspelning eller redigering. Du uppenbarligen behöver också en DVD-brännare också, så den totala kostnaden för capture-kort, hårddisk och DVD-brännare kan vara ungefär samma som en fristående DVD-brännare. Du kan få en fullt kapabla kort för under 40€. Du kan också betala hundratals. Gör en sökning efter "videoinspelningskort omdömen" (utan citattecken) för att få en uppfattning om vad som kommer att uppfylla dina behov.

Låt oss komma igång. Följ dessa steg för att överföra din VHS-video till DVD.

 1. Konfigurera capture-kort. Du kommer normalt spela in på hårddisken i AVI-format. Välj en hög kvalitet inställning, normalt 720x480 (standard Format för digital video). Utse en hårddisk med en massa gratis fastigheter. Du kommer att generera flera hundra megabyte, eller ens över en gigabyte, om din källa inspelning är lång. Och du kommer att behöva ännu mer utrymme om du redigerar kopior av den resulterande filen. De övriga inställningarna blir nog bra på sitt förvalda, t.ex. 29,97 bilder per sekund, etc.
 2. Anslut VHS-spelare till kortet. Använd högre kvalitet S-videokabel om det är ett alternativ, annars använder kablar med RCA-kontakter. Använd koaxialkabel och kortets tuner endast som en sista utväg.
 3. Förhandsgranska källa och göra en praktik inspelning. Spela en bit av tejpen. Spela in på hårddisken. Sedan spela upp utdrag av AVI du bara sätta på disken. Är det rätt storlek? Hur är den video kvalitet? Hur är det med ljudnivåer?
 4. Gör din inspelning. När du är nöjd med att dina inställningar kommer att producera en bra kvalitet film, starta inspelning och sedan börja spela bandet. Håll ett öga på storleken på filen. Standard AVI-filer kan vara högst 2 GB. Särskilda format kan övervinna denna begränsning, men då du stöter på ett filsystem begränsning på 4 GB. Din DVD kan vara valfri längd. Använd din brännarprogram för att länka de 2 GB segmenten tillsammans för att göra en längre film på disken. Övervaka inspelningsprocessen. Stoppa inspelningen när källan slutar.
 5. Redigera AVI behov. Du kanske vill justera volymen eller ljusstyrkan eller någon annan aspekt av din inspelning innan du bränner till DVD. Använd ett verktyg som VirtualDubMod.
 6. Bränn AVI till DVD. Se följeslagare artikel Hur konvertera AVI till DVD .

Oavsett vilken metod du väljer

Oavsett vilken metod du väljer, kommer överföra dina VHS filmer till DVD lägga till många år till livet i dina videor. Detta behöver inte vara svårt och tidskrävande, och bäst av allt, kommer du inte längre behöver vara orolig för att VHS-bandet kommer att manglas. Plus, kommer att göra kopior för släkt och vänner vara en kick.

Mer VHS till DVD tips:

 1. Se till att VHS-band är rena och oskadade. VHS brister visar upp mer på DVD-skivor.
 2. Innan du lägger en sentimental VHS-band till en VHS-däcket, se till att däcket är i gott skick - placera en oviktig VHS i första. Det skulle vara en skam att ha dina ovärderliga VHS minnen raderas innan de överfördes till DVD.
 3. Slutligen, om du har videoredigering erfarenhet kan du hitta DVD redigeringsprogram så att du kan förbättra innehållet i dina band.