O2e

Hur organisera videoklipp för redigering

Efter att ha tagit råbildmaterial med din digitala videokamera

Efter att ha tagit råbildmaterial med din digitala videokamera, är det dags att få det redigerade. Redigering är en viktig efterproduktionsfasen eftersom det gör att du helt och effektivt berätta din historia. Detta kommer med nödvändighet att innebära att organisera användbara videoklipp och avsätta extra material. Denna efterproduktionsfasen kan vara tidskrävande så du måste vara systematiska och effektiva.

Ett. Ladda upp den råa materialet på din dator.
Effekt upp din dator och öppna ditt val av videoredigeringsprogram. Anslut den digitala videokameran genom medföljande kablar för att överföra filmen till datorn.

2. Gå till storyboard och skript du skapade för tidigt.
Minns storyboard du skapade innan skjuta dina bilder? Din storyboard kommer att vara din bästa referens när du organiserar råa klipp för redigering. Bortsett från storyboard, måste du ha skriptet med dig också.

4. Börja organisera videoklipp via programvaran tidslinje.
De uppladdade videoklipp bör ingå i mappar eller lådor inom videoredigeringsprogram. Öppna denna mapp eller bin för att se de olika råa klipp du tog. Nu, beroende på videoredigeringsprogram du använder, bör varje klipp nås via det nya projektet panelen normalt återfinns på den vänstra sidan av skärmen. Klicka bara på ett klipp ikon för att den ska visas på källklippet skärmen. Nu drar källklippet på tidslinjen för att det ska vara uppradade. Utför samma steg för att rada upp specifika videoklipp i tidslinjen. Det är även möjligt att upprepa en specifik sekvens från samma källa klippet. För att göra detta, välj en specifik sekvens från källan klippet fönstret först genom att frysa den. Efteråt drar klippet visas i följden klippet fönstret till tidslinjen. Det skulle också vara en bra idé att namnge varje klipp därefter för snabbare referenser senare. Om du har intervju klipp, sedan använda intervjupersonens namn som etikett för klippet.

Redigera video är inte allt om kö rå klipp

Hur organisera videoklipp för redigering. Efter att ha tagit råbildmaterial med din digitala videokamera.
Hur organisera videoklipp för redigering. Efter att ha tagit råbildmaterial med din digitala videokamera.

Redigera video är inte allt om att rada upp råa klipp. Du ska kunna identifiera vilka som ska ingå och som att avyttra. För att skapa den bästa totala video, måste du klippa bort bitar av klippen antingen slutet och även i mitten, så att du kan eliminera dåliga eller tråkiga sektioner och göra dem endast så länge som de behöver vara för maximal effektivitet. När du har dina klipp organiserat, kommer du att bättre kunna mjuka övergångar från klipp till klipp eller scen till scen. Och att sy kulisserna tillsammans för att effektivt berätta en historia, bör du kunna rada upp klippen på ett sådant sätt att de övergången från en scen till en annan på ett effektivt sätt. Om du skapar en skräck video, då scener bör ordnas så att de flyttas från en till en annan snabbt att föreskriva att inslag av skräck och förväntan. Om du ställer dina råa klipp på musik, behöver du se till att vissa åtgärder och förändringar ställer upp med beats i musiken.