O2e

Hur öka hastigheten på din Windows Vista

Öka hastigheten på en dator som använder Windows Vista

En dator är roligare att använda när det sällan träffar en hög farthinder eller kraschar i ett skyddsräcke. När spendera mer pengar på en PC, är antingen nya eller gamla, inte ett alternativ, är en mer praktisk strategi som är nödvändig för att uppnå denna ökning i hastighet. Här är några tips.

 1. Använd Windows Defender för att se starten program. Du kan köra Windows Defender för att stoppa onödiga program som förbrukar resurser för mycket.
  Hur öka hastigheten på din windows vista. Använd windows defender för att se starten program.
  Hur öka hastigheten på din windows vista. Använd windows defender för att se starten program.

  I sökfältet på Start-menyn, skriv "Defender", välj programmet i menyn och sedan gå till verktyg och program Explorer. I kategorin pop-up väljer körs för närvarande och välj vilket program som helst som du vill stänga. Klicka sedan på Avsluta process för att stänga den.

 2. Ändra sökalternativ indexering. Som standard filer Windows Vista index ständigt göra fil sökningar snabbare men det kan vara ett slöseri med resurser om du har ett begränsat utrymme RAM eller långsam processor. Inaktivera den här funktionen kan ge dig en snabb hastighetsökning.

  Högerklicka på Start-knappen och välj egenskaper. Hitta System Administrationsverktyg och välja inte söka efter filer och klicka sedan på OK. Ibland är det också rekommenderat att köra indexering, annars dina sökningar tar längre tid.

 3. Förenkla dina inställningar. Ändra utseende inställning också kan ge dig den dramatiska uppsving du vill, men det innebär också att förlora en av de bästa funktionerna i Windows Vista, de glasartade Aero Titta.

  Högerklicka på skrivbordet och välj Anpassa. Klicka på Windows färg och utseende och klicka på Öppna Classic alternativet. Välj Windows Vista Basic och välj Verkställ. Tips: Du kan aktivera Aero när du inte behöver den maximala hastigheten och stänga av den precis när du behöver det.

 4. Minska ditt skrivbord upplösning. Det är också bra att tänka på att Windows Vista inte kommer att använda så många pixlar för skrivbordet och för dina program. Problemet med detta är att det kommer att bli färre alternativ för färgpaletter. Videor och foton kommer inte också skarpa.
  Öka hastigheten på en dator som använder windows vista. Ändra sökalternativ indexering.
  Öka hastigheten på en dator som använder windows vista. Ändra sökalternativ indexering.

  För att minska upplösningen högerklicka på skrivbordet och välj Anpassa och välj sedan Bildskärmsinställningar. Dra reglaget åt vänster för lägre upplösning och klicka på OK. En bekräftelse kommer att fråga efter denna inställning.

 5. Förändringar i prestanda inställningen. Den enskilt mest effektiva twist innebär att ändra prestanda inställningar. Gå till Start, Kontrollpanelen, dubbelklicka på ikonen System och välj Advanced System Settings länken till vänster. Klicka på Fortsätt. Under fliken Avancerat i avsnittet Prestanda, klicka på Inställningar. Välj det alternativ Justera för bästa prestanda, och slutligen klicka på OK.