O2e

Hur man väljer rätt LED - display

Reklam är big time affärer

Reklam är big time affärer. Talrika anläggningar, särskilt stora sådana, spendera så mycket varje år på reklam bara för att öka sin bransch och få en fördel gentemot sina konkurrenter. Skriv ut, broadcast, film och Internet media utnyttjas av gigantiska företag att stödja sin handel och öka sin försäljning.

Hur man väljer rätt LED - display. Tänk på var du kommer att använda LED bildskärm.
Hur man väljer rätt LED - display. Tänk på var du kommer att använda LED bildskärm.

Med främjande av teknik, ett medium som snabbt har vunnit mark i reklamvärlden är LED skärmen, även känd som en digital display. Ofta ses hängande på sidan och ovanpå byggnader och ibland monterade på jätte stålramar är LED skärmar nu allmänt används eftersom de har direkt inverkan på människor därför införsel av produkter är lättare och enklare.

Om du vill investera i LED-bildskärmar, här är tips som kan guida dig om hur du väljer rätt komponent:

  1. Bestäm syftet som du kommer att använda LED-skärmen. Är det för utomhus eller inomhus videon? Av vilken anledning kommer det att användas? Är det en sport händelse, ett rally, en konsert eller montering? Uppenbarligen är större skärmar med skarpare upplösning som behövs för utomhusevenemang särskilt med en stor folkmassa.
  2. Tänk på var du kommer att använda LED bildskärm, liksom rådande väder under tiden för verktyget. I starkt upplysta platser bör ljusstyrka LED-skärmen kontrolleras. Likaså bör du välja djärvare och större teckenstorlek för texten för att göra den mer synlig för publiken.
  3. Notera hur långt eller hur nära publiken befinner sig från duken. Om publiken är mycket nära LED-display, se till att skärmen är precis rätt storlek för visning bekvämlighet. Stora skärmar kan skada ögonen när det är för nära betraktaren på samma sätt som små skärmar också kan skada synen.
  4. Vilken typ av meddelanden ska du visa? Om du vill inkludera bilder, grafik eller foton i presentationen bör du välja en skärm i fullfärg. Du kan ange med tillverkaren vilken typ av bilder du kommer att integrera i dina annonser. På så sätt kan tillverkaren ge dig en LED-skärm som har specifikationer som matchar dina krav.
  5. En elektronisk display bör vara öga vänlig. Därför bör du lägga den på en nivå där tittarna inte behöver rulla ögonen eller kran halsen bara för att få en glimt av dina annonser. Upprätta nivån eller höjden på LED-display på en punkt där det lätt kan ses. Det är viktigt att du väljer rätt storlek på skärmen för att komplettera höjd eller nivå där den ska monteras.
  6. Välj en LED-skärm som kan visa den maximala kombinationen av linjer och textstorlek. Du ska veta hur många rader av pixlar krävs för varje textrad så att du kan uppskatta storleken på skärmen för att rymma annonser som du ska sätta på vyn.
  7. Din LED-skärm ska vara lätt att hantera och måste stödjas av mjukvara för video uppspelning för att problemfri drift.

Eftersom elektroniska prylar idag ständigt uppgraderas, försök att skaffa den senaste modellen så att den inte blir omodern på bara en kort tid. Konstant uppgradering kan bli kostsamt så inte nöja sig med något som är mindre än det bästa.