O2e

Hur man väljer instrument för bullermätning

Vissa enheter har hög bullerkänslighet

Vissa enheter har hög ljudnivå känslighet. Till exempel, ett musikinstrument, som en gitarr, skall spelas utan buller frekvens eller åtminstone endast en låg ljudnivå frekvens. För att avgöra om inspelningen rummet är acceptabel för god kvalitet ljud med låga nivåer av termiskt brus, buller beräkning eller bullermätning behövs.

Buller beräkning måste göras med hjälp av en specialiserad enhet-beroende på syftet. I exemplet ovan, är en anordning som används för att mäta bruset i golvet i studion skiljer sig från den anordning som används för att mäta bullret från miljön. Och ja, kommer mätning i enheter-decibel. Ju lägre decibel, desto mindre brus.

Så vill du veta de olika instrument som används för bullermätning? Här är några ljudnivåmätare och andra instrument som används för att mäta bullernivåer:

  • CEL-254. Säg, att du vill mäta ljudnivån som påverkar din lägenhet när din stadsdel har sitt parti helgen hus, kan du använda CEL-254 för det. Denna enhet är bäst för både växlande och stadig bullernivåer.
  • CEL-320S. Detta brus-mätanordningen kan också användas för att mäta samhällsbuller. Men bortsett från det, kan detta också användas för att kartlägga enkla buller, motorcykel ljud, maskiner buller och olägenheter buller. Det är också perfekt för att kontrollera ljudet brandlarm samt ljudet av motorsport och motorbåtar.
  • CEL-360. Detta instrument är speciellt framtagen för yrkesverksamma som vill veta om en viss arbetsplats har överskridit sina bullergränser. Den kan ställas in för att köra varje dag och spara data för framtida bedömning.
  • CEL-480. För dem som använder akustiska instrument, kan denna enhet vara en av de bästa faktorerna för ljudnivåmätare. Detta är också mycket enkelt att använda, eftersom den är avsedd för personer utan tekniska kunnande i sak.
  • CEL-490. Om du behöver göra en långsiktig undersökning av samhället eller arbetsplatsen buller, så denna enhet är det bästa alternativet. Mer än så, är denna enhet också mycket flexibla för att mäta andra typer av ljud.
  • doseBadge Buller dosimeter. Du kan använda detta för att mäta arbetsplatsen är bullerexponering. Denna enhet är lätt, liten och inte behöver några styrkablar. Du behöver bara montera detta på arbetstagaren, kanske på sin hjälm eller axeln, och låt den här enheten mäta buller hela dagen.
  • SoundPro Trådlös Övervakning av buller. Detta instrument är bäst att mäta fabriken ljud, underhållning placera ljud som i diskotek, nattklubbar och pubar, och ljud sjukhus. Det kan styras med hjälp av en dator, och datorn sparar även information från alla upptäckta instrument trådlösa buller.

Hur man väljer instrument för bullermätning. Dosebadge buller dosimeter.
Hur man väljer instrument för bullermätning. Dosebadge buller dosimeter.

Med den ökande medvetenheten om människor om farorna med buller, fler och fler människor också bekymrad över hur säker en viss plats är mot denna förorening. Genom att helt enkelt använda instrument som används för bullermätning, kommer du att kunna veta om din arbetsplats, ditt samhälle, ditt hus, i bilen eller ditt rum är en bullrig plats.