O2e

Hur man väljer en trådlös hemtelefon

Den trådlösa telefonen var en innovation i slutet av 80-talet som innehöll ett sätt att gå runt medan du talar i en fast telefon. Före enhetens starten var folk begränsade till omedelbara närhet av telefonen bygger på längden av telefonsladden. Idag är det en sak av det förflutna, särskilt med mobiltelefoni och mobilteknik. Men eftersom de flesta hem fortfarande har fasta telefoner, kommer du antagligen upp fortfarande vill ha en trådlös eller trådlös telefon. För att hjälpa dig genom val, här är några saker att tänka på.

Hur man väljer en trådlös hemtelefon. Konflikter med trådlösa nätverk.
Hur man väljer en trådlös hemtelefon. Konflikter med trådlösa nätverk.

  • Konflikter med trådlösa nätverk. Standarden mobiltelefon körs på en 2,4 GHz. Tyvärr har de flesta trådlösa routrar och anordningar drivs på exakt samma frekvens. Detta är fallet, är det inte rekommenderat att få en trådlös telefon för ett hem som körs ett trådlöst nätverk med samma frekvens. Konflikten om båda enheterna är på kommer att få ner båda näten gör båda enheterna oanvändbara på den tiden. Så när du köper en trådlös eller trådlös telefon, alltid gå med modeller vid högre frekvenser. Får inte de som kommer i 2,4 GHz eftersom andra trådlösa enheter kommer att använda detta redan. Oroa dig inte, vissa trådlösa telefonmodeller körs på en 5,8 GHz som kommer att kringgå detta problem.
  • Tänk Bluetooth-telefoner. Bluetooth är en trådlös teknik som har ganska mycket blivit standard inom telekommunikation. Det används i datorer och mobiltelefoner. Idag, vissa trådlösa telefonmodeller använder Bluetooth-teknik istället för radiofrekvens. Även dessa modeller kan kosta lite mer, kommer det att lösa säkert problem radiofrekvens i ditt hus.
  • Gå för 2-line modeller. Om du har två fasta telefoner eller har 1 fast och 1 VoIP eller Voice over Internet Protocol linje, så är det mycket mer ekonomiskt att få en enda telefon som kommer att kunna integrera 2 rader och sedan väljer att få 2 separata telefoner. De 2-line sladdlösa telefoner är inte så dyrt ändå och de besparingar du får genom att köpa en i stället för två kan användas för att betala för en månad eller två av din telefonräkning istället.
  • Vara helt medvetna. Det bokstavligen hundratals märken att välja mellan allt från solida europeiska varumärken till ödmjuk tvivelaktiga märken från Kina. När man står inför alla dessa märken, kan det bli ganska överväldigande. Tänk på att okända varumärken kan vara extremt billigare än de andra kända märken, men kan svika dig på många sätt senare. Face musiken, kan reducerad kostnad inte riktigt slå produktens kvalitet. Därför när man står inför en mängd märken att välja på, gå med dem du känner. Det är det säkrare val och skulle visa sig vara billigare i längden.

När du väljer den trådlösa telefonen för att gå med

När du väljer den trådlösa telefonen för att gå med, alltid börja med shopping. Titta på olika modeller och märken tillgängliga och jämföra priser från en butik till en annan. Om möjligt, försök att gå online och leta efter användarrecensioner på en specifik modell eller märke du har ögonen på. Göra lite forskning kommer att ge dig mer insikt om den bästa modellen och varumärke att gå med.