O2e

Hur man väljer en kortvåg - mottagare

Det finns många ställen att köpa kortvåg mottagare, men jag tror att en av de bästa är eBay , speciellt om du vet vad du letar efter, eftersom många människor inte riktigt vet vad de har och du kan få en hel del där . Det finns också flera bra hemsida där ute som säljer alla typer av skinka radioutrustning där du kan få en hel del, och hjälp att välja rätt produkt för dina behov.

Ett bra ställe att ta reda på mer information om något att göra med kortvåg-mottagare är ARRL , som står för den europeiska radio Relay League.

Här är några saker att titta efter när du är redo att köpa en kortvåg-mottagare.

Hur man väljer en kortvåg - mottagare. Både hög slut och låga modeller slut kommer i bärbara och stationära enheter eller basstationer.
Hur man väljer en kortvåg - mottagare. Både hög slut och låga modeller slut kommer i bärbara och stationära enheter eller basstationer.
  • Du bör tänka på att välja en kortvåg-mottagare som har en digital avläsning och kontinuerlig täckning, vilket innebär att kortvåg mottagaren kan täcka hela kortvåg fältet med nästan inga luckor i täckningen.
  • Du vill välja en kortvåg mottagare med full får kapacitet, vilket innebär att stora spännvidd av frekvens den tar emot och även det sätt på vilket den mottar (AM / FM / NFM / USB / LSB / CW) - USB / LSB är enkelt sidband. De dyrare mottagare kommer att ha alla dessa funktioner, lägre priser och kära kommer inte.
  • Din top of the line-mottagare kommer att få mellan 0,5 kHz och 30 MHz.
  • De dyrare mottagare kommer att kunna ta emot en bra mängd för överföring vid varje given tidpunkt, medan din nedre prissatta mottagare kanske inte. Till exempel kommer lägre priser mottagare bara att kunna plocka upp BBC på natten och den övre änden mottagare kommer att kunna plocka upp när som helst.
  • Både hög slut och låga modeller slut kommer i bärbara och stationära enheter eller basstationer. De flesta basstationer mottagare (stationär) inte kommer med en antenn, med undantag för de dyrare modellerna. Att du kommer att behöva köpa extra. De bärbara enheter kommer med en inbyggd antenn.
  • Du bör leta efter en mottagare som fungerar på AC / DC så att du kan använda den när det inte finns någon nätström.
  • Du kommer också ha en mottagare med en bakgrundsbelysning så att du kan se i mörker om du kör en batteribackup.
  • De billigare kortvåg-mottagare kommer inte att ha tillräckligt med minne för att lagra dina favoritkanaler när du skannar banden, och medan denna funktion inte är nödvändigt, är det bra att ha. Men du kan alltid bara krafsa ner dem på ett papper.
  • En sista sak att leta efter är att se till att mottagaren har en PLL-mottagare.