O2e

Hur man väljer CD - bränning

Grunderna i att välja CD-bränning är samma som att göra ett intelligent val när de köper andra typer av programvara: gör en webbsökning för att utforska dina alternativ, kolla in öppen källkod som ett första alternativ, och sedan försöka hämta utvärdering kopior av shareware och kommersiell programvara. När du har utvärderat dina behov mot tillgängliga titlar att välja vad som fungerar för dig till ett pris du har råd.

Hur man väljer CD - bränning. Få rättegång kopior.
Hur man väljer CD - bränning. Få rättegång kopior.
 1. Besök en sökmotor. Börja söka efter det bästa CD-bränning programvara med hjälp av en sökmotor. Prova "CD recensioner bränning" (utan citationstecken). Läs några recensioner att se vilken programvara titel passar dina behov. Tänk bara senaste omdömena. En översyn av två år sedan är värdelös. Vad har de mest önskvärda funktioner för priset? Fråga dina vänner och bekanta. Få så mycket input som möjligt.
 2. Få rättegång kopior. Ta reda på om du kan få en utvärdering kopia för varje titel som verkar ha alla de funktioner som du behöver. Försök att förutse framtida behov. Till exempel tror du att du kommer att ha en enda programpaket som bränner både CD och DVD? Om så är fallet, har du minskat din sökning redan.
 3. Utför en praktisk utvärdering av försöket kopierar du har samlat. Är vissa funktioner inaktiverade i din rättegång kopia? Det kommer att göra det svårare att bedöma rättvist.
 4. Inte säker på vad du leta efter? Följande stycken beskriver de viktigaste funktionerna som de flesta människor vill ha.
  • Förmågan att bränna skivor. Bortse någon mjukvara som inte kan det. Se till att programvaran kan bränna dina filnamn utan trunkering dem. Vilken standard gör programvarusupport? Kontrollera programvarans hjälpfil. Kolla in CD-Recordable FAQ för begreppen "ISO-9660: 1999,". "Joliet" och "Romeo" Vissa program kan stödja filnamn på upp till 207 tecken långa. De flesta stannar vid 64 eller 128 tecken. Nedladdade programvaran kan ha löjligt långa filnamn som "Shelter-The Best Of Contemporary singer-songwriters - 28 - Mary Chapin Carpenter - Det inte sätta You.mp3." Jag har sett ännu värre.
  • Förmågan att bränna CD-skivor som kan spelas i vanliga CD-spelare. Bortse någon mjukvara som inte kan det. Du bör ha förmågan att ordna spåren i vilken ordning du vill (inte bara alfabetiskt). Du ska kunna göra utan mellanrum inspelning (ingen tystnad mellan spåren). Många anser det viktigt att programvaran smidigt kan bränna musik-cd i farten, oavsett källa format (MP3, WMA, OGG, etc.). Vissa kräver ett manuellt steg filkonvertering till. Wav-format först. Du kanske vill bygga en musik-CD som också har andra typer av filer på det som grafik och text. Många paket hanterar mixed media som denna.
  • Möjligheten att kopiera CD-skivor, musik eller data. Denna artikel är inte en piratkopiering handledning. Om du har problem kopieringsskydd, beror det på att tillverkaren vill att du har problem att göra kopior. Om du inte gillar det, inte köpa deras CD-skivor.
  • Förmågan att skriva, radera och skriva om CD-RW-skivor. Jag vet inte mycket använda dem själv, men många människor gör. En CD-RW är en skrivbar CD-skiva som du kan bränna och sedan radera och sedan bränna igen med ny information. Det är särskilt användbart för säkerhetskopiering några hundra megabyte information som ändras ofta. Om du inte använder CD-RW, är detta en viktig funktion - särskilt radera delen.
  • Förmågan att göra bildspel och CD-skivor film (som VCD). Detta var ett viktigt inslag innan DVD-brännare blev så billig och utbredd.
  • Förmågan att göra bilden CD-skivor. Dessa är för att dela med andra folk. Du kan ofta skapa bildspel och lägga till bakgrundsmusik.
  • Brinner det också DVD-skivor? Se följeslagare artikeln "Hur man väljer DVD-bränning."
  • Möjligheten att säkerhetskopiera dina hårddiskar. Med storleken på dagens hårddiskar, endast DVD-brännare är verkligen praktiskt för detta ändamål.
 5. Men viktigast är att få program som fungerar för dig. Känns det rätt, ser rätt? Tycker du det intuitivt? Priset är rätt? Och har den de funktioner du vill, eller åtminstone de funktioner du behöver?

Om du vill bara att jag ska bara berätta vad du ska köpa

Om du bara vill att jag ska bara tala om för dig vad du ska köpa, jag antar att jag skulle behöva göra dig besviken. Jag använder Nero 6 för det mesta. Det har de flesta av de funktioner jag behöver, men det var typ av dyra. Det gör det mesta mycket bra. Den har massor av funktioner, men några moduler är verkligen irriterande. Den sorterar sånger när man bygger musik-cd från en mängd olika källor på ett sätt jag inte riktigt förstår. Jag hatar just det. Jag tror inte att det är det bästa för att bränna DVD-skivor, även om det kan göra en OK jobb. Jag är säker på att andra människor bara älskar det. Granskare ger Nero höga betyg. Återigen, välja vad som fungerar bäst för dig. Tänk, men inte vara en slav till andra människors åsikter. Leta efter en följeslagare artikel om att välja DVD-bränning inom en mycket snar framtid.