O2e

Hur man undviker identitetsstöld online

Identitetsstöld är en av de snabbast växande brotten i Europa och med gryningen av Internet, är det mycket lättare för brottslingar att utnyttja. Det handlar om brottslingar stjäla din personliga information såsom kreditkortsnummer, personnummer och annan information oftast att köpa saker på kredit. Några skapa falska webbplatser som då besökte gör du anger personlig information. Detta kan leda till identitetsstöld. Identitetsstöld fall har inträffat på grund av online-intrång. Denna typ av brottslighet är ett ganska allvarligt brott, men genom att tillämpa vissa säkerhetsåtgärder den kan förebyggas.

Här är några sätt att undvika identitetsstöld online:

  • Inte helt enkelt ge personlig information om oprioriterade webbsidor - Internet-användare brukar lagra personlig information som användarnamn, lösenord och andra personliga uppgifter på webbplatser som de regelbundet besöker, och att informationen kommer att användas när personen återvänder till samma webbplats. Identitet tjuvar att stjäla viktig information från dig kan använda detta. Att hålla din personliga information hamnar i orätta händer hjälper dig att bli en annan identitetsstöld offer.
  • Installera en mycket bra anti-virus i din dator - Ett ​​sätt att brottslingar får tag på din personliga information som kreditkortsnummer och lösenord använder några avancerade virus trojansk häst. Dessa virus kan logga dina tangenttryckningar och skicka tillbaka informationen till dem. En mycket bra anti-virus program kan upptäcka denna typ av virus och ta bort dem permanent från ditt system.
  • Använd en säker server - vid sändning av kreditkortsinformation, alltid se till att du använder en säker server. Du kan känna dig trygg om du kan se en liten lås visas i statusfältet längst ned i din webbläsare. Leta efter "https" i början av URL-adress, eftersom detta innebär att den läser en säker server som kallas SSL eller Secure Socket Layer.
  • Var medveten om skräppost i din inkorg - e-postmeddelanden som falska anspråk på att vara en del av en etablerad legitim organisation i syfte att lura dig att avstå din privata information som kreditkortsnummer som kan användas för identitetsstöld. E-postmeddelandet kommer att hänvisa dig till en osäkrad webbplats för att uppdatera din information. Detta blir deras chans att få din privata information. Rensa dina spammeddelanden så mycket som möjligt.
  • Ge aldrig ut information såsom födelsedag, civilstånd, utbildningsnivå och annan information-detta gör det lätt för brottslingar att göra sig verka lagliga när de poserar som ni. Webbplatser bör i slutändan bara kräva att du lämnar namn, e-postadress och faktureringsinformation för ett köp.
  • Ange inte personlig information när du använder en offentlig dator - om du är i ett bibliotek eller Internetkafé, inte komma åt dina bankkonton eller andra ekonomiska webbplatser med din personliga information om dem. Detta är ett bra sätt för tjuvar att få folks personliga information.
  • Använd lösenord som inte är lätt att gissa - när du skapar lösenord för webbplatser där din personliga information kommer att lagras, t.ex. e-post, shopping sajter, använda lösenord som är svårt att gissa. Använd slumpmässiga övre och små bokstäver och siffror i sekvens av åtta eller fler för maximal säkerhet.

Hur man undviker identitetsstöld online. Inte helt enkelt ge personlig information om oprioriterade webbsidor - Internet-användare brukar lagra personlig information som användarnamn.
Hur man undviker identitetsstöld online. Inte helt enkelt ge personlig information om oprioriterade webbsidor - Internet-användare brukar lagra personlig information som användarnamn.

Du behöver inte vara James Bond för att skydda din identitet. Om du kommer bara att vara försiktig nog och kom ihåg dessa enkla sätt, kommer du att känna dig mer trygg i att göra transaktioner på nätet.