O2e

Hur man testar för Internetsäkerhet

Med tillväxten av Internet-användning kommer frågor i samband med det: informationssäkerhet, Internet privat, och datasäkerhet. Fler och fler människor tillgång till Internet varje dag, och var och en har ett annat syfte. Vissa vill bara spela spel, andra gör inköp eller forska för skolan eller företag, medan andra kommer att stjäla information, lösenord, eller helt enkelt förstöra dina data eller dator.

För företag, nätverkssäkerhet och trådlös säkerhet är avgörande för utan säkerhet på plats, när de överför eller komma åt information inom nätverket, kan andra kunna fånga upp och visa det.

Hur man testar för internetsäkerhet. Kontrollera ditt anti-virusprogram.
Hur man testar för internetsäkerhet. Kontrollera ditt anti-virusprogram.

Internetsäkerhet kan testas och valideras genom följande:

 1. Kontrollera ditt anti-virusprogram. Din testet här är lika enkelt som att veta om du har antivirusprogram, för om du gör det, så betyder det att Internet-säkerhet är ett steg säkrare.
  • Detta har många funktioner såsom att förhindra virus från att förstöra dina data, snedvrider datorns prestanda, vilket gör ditt moderkort krasch, eller skicka och ta emot skräppost till ditt e-postkonto.
  • Detta fungerar genom att skanna varje partition och verifierar e avsändare och deras respektive bilagor och sedan rensar upp viruset, karantän det eller helt ta bort den. Ett system anmälan kommer att skickas till dig när programvaran hittar ett virus.
 2. Kontrollera dina brandväggar. Samma med antivirusprogram, är du nu dubbelt så säkert med din Internet-säkerhet om du aktiverar brandväggar.
  • Precis som en brandvägg hemma, dator brandväggar skyddar dig från potentiella skador på din dator. Brandväggar blockerar objudna gäster från att få personlig information eller åtkomst till filer och dokument fritt. Alla andra tillgång inte tillåtet eller inte indikeras av att du kommer att blockeras så att du kan vara säker på att endast behöriga användare (och deras motsvarande tillgång nivån) kan komma åt din dator.
  • Du är i tur eftersom de flesta OS har en inbyggd brandvägg. Standardinställningen är "off", men du kan enkelt ändra inställningarna och slå på systemet för att börja skydda dig från "tjuvar" eller kallas "hackare" i cybervärlden.
 3. Kontrollera anti-spyware och malware de skydda datorn från virus såsom.:
  • Program som är kopplade i skadliga nedladdningar, program eller e-post. När du har installerat, öppna eller köra dessa program invaderar ett virus då datorn utan att du vet att viruset finns i programmet eller e-post.
  • De kan också manipulera systemet som få e-postadresser och skicka e-post, öppna webbsidor utan att du vet om det, eller ens stjäla lösenord i dina konton.

Med rätt verktyg (programvara som är)

Med rätt verktyg (programvara som är), kan du lätt kontrollera och se hur effektiv din Internet-säkerhet är. En del av denna programvara är tillgänglig för nedladdning gratis. Det finns en gratis provperiod (vanligtvis en månad), där du kan testa produkten gratis. Efter testperioden får du ett meddelande om att det har gått och om du är nöjd och känner "säkrad" kan du köpa programvaran eller programmet.

Med rätt verktyg (programvara som är). Kontrollera dina brandväggar.
Med rätt verktyg (programvara som är). Kontrollera dina brandväggar.

Också alltid läsa Internet eller teknik nyheter, kommer de att kunna berätta för dig om det finns nya virus som går runt, så du kan utrusta din dator med motsvarande programvara för att motverka dem.