O2e

Hur man testar en dators prestanda

Datorns prestanda är indikator på hur snabbt datorn fungerar att behandla data genom att köra program och diverse andra processer dator. Testa en dators prestanda ger dig en uppfattning om hur snabbt datorns processor är samt hur väl datorn hanterar program och data. Om en dator är en konstant del av dina dagliga aktiviteter, är en dators prestanda viktigt för hur effektivt det är.

Nedan hittar du vad du behöver för att testa en dators prestanda.

Hur man testar en dators prestanda. Få ett verktyg processor riktmärke.
Hur man testar en dators prestanda. Få ett verktyg processor riktmärke.
  • Få ett verktyg processor riktmärke. En processor riktmärke verktyg kommer att testa hur snabbt din enda kärna eller multi-core processor fungerar. En processor riktmärke verktyg kommer att köra en serie tester med tredimensionella bilder som kommer att testa hur lång tid det tar din dator att bearbeta bilden och därmed testa hur snabbt din processor är.
  • Skaffa en hård verktyget Drive riktmärke. En hårddisk riktmärke verktyg kommer att testa datorns svar hastighet när det gäller att överföra data och filer från en del av hårddisken till en annan. En hårddisk riktmärke verktyg kommer att köra en överföring och testa hur snabbt och exakt datorns hårddisk är när det kommer till dataöverföring.
  • Få ett verktyg RAM riktmärke. RAM är Random Access Memory är datorn datalagring sysslar med program som körs eller program. Ett RAM riktmärke verktyg kommer att testa hur väl din dator kommer att köra flera program samtidigt. Ett RAM riktmärke verktyg fungerar genom att köra flera små program samtidigt, hålla koll på sin cykel och inspelning hur datorn rymmer upp till stress att köra mer än ett program.
  • Få ett verktyg video riktmärke. En video riktmärke verktyg testar datorns grafikkort. Den video riktmärke nytta kan avgöra hur väl din dators grafikkort kan bearbeta och göra komplexa bilder via datorskärmen. En video riktmärke verktyg kör en serie bilder via datorns grafikkort och registrerar dess förmåga att hantera bilder som rök, dimma och skuggor. En video riktmärke verktyg kommer också att köra storskaliga bilder för att testa ditt grafikkort prestanda när det gäller att köra bilder med ett stort antal pixlar.
  • Få en heltäckande riktmärke nytta. En omfattande riktmärke verktyg tester RAM, video, hårddisk och kapacitet processor och hastigheter allt i ett. Men testar en omfattande riktmärke verktyg även andra aspekter av datorn, till exempel datorns ljudkort, minneskapacitet och diverse andra faktorer som med datorns prestanda. Omfattande benchmark verktyg är att föredra för låg skala datorns prestanda testning som en omfattande riktmärke verktyg inte specialiserade på en viss riktmärke.

Med hjälp av tipsen ovan och få alla nödvändiga verktyg hjälper dig att testa din dators prestanda. Varje verktyg förutom den omfattande riktmärke nytta kommer att testa varje komponent i datorn och bestämma om var och en av dem fungerar. Benchmark verktyg kommer också att hjälpa dig att avgöra om du behöver byta ut vissa delar av din dator och om din dator behöver genomgå underhåll som defragmentera eller disk rengöring. Testa datorns prestanda regelbundet kommer att se till att din dator är effektiv och korrekt.