O2e

Hur man stoppar msiexec.exe

Msiexec.exe är en körbar fil som används för att installera nya program på din dator. De flesta människor får uppfattningen att msiexec.exe är ett spionprogram eller skadlig kod eftersom de flesta virus ser ut som vanliga filer. Dock är msiexec.exe faktiskt viktigt för din dators stabilitet och säkerhet. Det är därför det är inte tillrådligt att ta bort eller ta bort denna fil från din dator. Däremot kan du avaktivera eller stoppa den från att köras på datorn.

Generellt

Generellt börjar msiexec.exe igång när du installerar ett visst program eller en applikation. Det bör sluta direkt efter du har installerat. Men ibland msiexec.exe kvarstår efter att ha installerat ett program och även automatiskt startar när när datorn startas. Denna fil använder en stor mängd systemresurser i datorn, vilket kan bromsa ditt system. Lyckligtvis kan du stoppa denna fil som kör processen och stänga av den från dina startobjekt genom att göra följande steg.

Tillfälligt inaktivera Systemåterställning

Hur man stoppar msiexec.exe. Tillfälligt inaktivera Systemåterställning.
Hur man stoppar msiexec.exe. Tillfälligt inaktivera Systemåterställning.

Tillfälligt inaktivera Systemåterställning. Detta är ett viktigt steg. Det kommer att förhindra msiexec.exe körs igen automatiskt när du kör Systemåterställning i framtiden. För att göra detta, gå till "Den här datorn"-mappen och klicka på "Egenskaper". Du kommer att hitta en "System Restore" fliken i System Properties. Klicka på fliken och välj "Inaktivera Systemåterställning" på alla enheter rutan. Klicka på "Ok" och bekräfta proceduren.

Gå till Windows Task Manager

Gå till Aktivitetshanteraren. Ett sätt att inaktivera msiexec.exe är genom din Windows Task Manager. Tryck bara på "Ctrl + Alt + Delete" och hitta msiexec.exe på "Processer"-fliken. När du hittat filen, klicka på "Avsluta process". Stäng sedan fönstret. Men om du inte kan hitta msiexec.exe på din Windows Task Manager, fortsätt till nästa steg.

Öppna "msconfig"

Öppna "msconfig". Ett annat sätt att inaktivera msiexec.exe är genom "msconfig". Klicka på Windows "Start" och gå till "kör". Skriv "msconfig" och tryck enter. På fliken Tjänster, sök efter "msiexec.exe". Om det är det, avaktivera den sedan starta om datorn.

Leta msiexec.exe genom tjänsten mapp

Tillfälligt inaktivera Systemåterställning. Gå till Aktivitetshanteraren.
Tillfälligt inaktivera Systemåterställning. Gå till Aktivitetshanteraren.

Leta msiexec.exe genom tjänsten mapp. För att göra detta, gå till "Kör" och skriv "services.msc". När du trycker Enter, tjänstedirektivet öppnas. Tjänstedirektivet mappen innehåller konfigurationer och inställningar för olika program på datorn. Leta efter "Microsoft Installer" genom att bläddra igenom ansökningarna och program i fönstret Tjänster. När du hittat filen, högerklicka på den och gå till "Egenskaper". Ett nytt fönster öppnas. Leta efter "Startup-typ" alternativet. Titta igenom rullgardinsmenyn och välj sedan "Manuell" eller "Inaktivera". Välj "Apply" och klicka "Ok". Stäng sedan fönstret.

Microsoft Corporation utvecklat msiexec.exe

Microsoft Corporation utvecklade msiexec.exe. Det är ett system process. Det är inte en säkerhetsrisk för datorn och du bör inte ta bort den. Men kanske om du såg att din dator går långsamt, handikappande msiexec.exe på ditt system hjälpa till att snabba upp ditt system. Kom ihåg att återaktivera ditt Systemåterställning när du inaktiverar filen.

Om, av någon anledning, är msiexec.exe igång även om du inte installerar något program, försöker köra en fullständig virussökning. Om du funnit att det är ett virus, försöka ta bort den med ditt antivirusprogram.