O2e

Hur man ställer in Mac OS X Tiger Automator

Arbetet med en dator involverar flera rutinuppgifter

Arbetet med en dator involverar flera rutinuppgifter. Ibland dessa uppgifter kan ta för mycket tid, vilket är jobbigt och frustrerande, men det kan inte undvikas. För att öka produktiviteten i den vanliga användaren, det är ett program som är baserat på Mac OS X Tiger operativsystem kallat Automator. Detta är en applikation utvecklad av Apple för att hjälpa sina användare att skapa automatiska uppgifter eller arbetsflöden utan användning av programmering eller skriptspråk. Den har en dra-och-släpp-gränssnitt, där allt du behöver göra är att välja enskilda åtgärder och sätta dem tillsammans för att skapa ett arbetsflöde. Det är lätt nog för den genomsnittlige Mac-användare att räkna ut, och kan göra gemensamma insatser som säkerhetskopiering av filer, kopiera handlingar, och gör datorn underhåll mycket enkelt. Läs vidare för steg om hur man använder Automator i Mac OS X Tiger.

Hur man ställer in Mac OS X Tiger Automator. Tillgång Automator i Mac OS X Tiger.
Hur man ställer in Mac OS X Tiger Automator. Tillgång Automator i Mac OS X Tiger.

  1. Tillgång Automator i Mac OS X Tiger. Gå till "Finder" och klicka på OK. Välj "Program" och klicka på "Automator" i listan över program visade i fönstret. Vänta några sekunder tills Automator helt laddar på din Mac.
  2. Skapa arbetsflödet för ett program som du använder ofta. När Automator sker lastning på skärmen, kommer du att se en tom arbetsflöde skärm. Välj det program som du vill skapa ett arbetsflöde för från "Bibliotek" panelen till vänster på skärmen. Bredvid fönstret Bibliotek är "Åtgärder" rutan visar en lista över alla de åtgärder som kan göras med hjälp av ett angivet program. Automator fungerar med Mac-program som Safari, iCal, och Finder, och arbetar även med tredjepartsprogram som Microsoft Office.
  3. Dra och släpp åtgärder i arbetsflödet rutan. Dra en åtgärd från fönstret Åtgärder och släppa den till den tomma arbetsflödet panelen till höger på skärmen. För att kontrollera vad en åtgärd gör, klicka på åtgärden från listan och en beskrivning kommer att visas på den nedre vänstra delen av skärmen. Fortsätt att dra och släppa åtgärder för att slutföra ett visst arbetsflöde. Se till att de åtgärder som du ställer upp är logiska och passar ihop. Pilar visas från en åtgärd till nästa om de valda åtgärderna vettigt. Radera en särskild åtgärd om det inte finns någon pil närvarande, eftersom det bara innebär att åtgärden inte är relaterat och inte kan arbeta med de åtgärder det föregår.

När du är klar

När du är klar, glöm inte att spara arbetsflödet du just har skapat. Med detta på plats, är allt du behöver göra är att helt enkelt komma arbetsflödet och Automator kommer att göra allt det hårda arbetet för dig. Du kan fortfarande göra ändringar i arbetsflödet om i fall det sker en förändring till din vanliga rutin. Du kan göra så många arbetsflöden som du vill, men se till att spara dem med namn som påminner dig vad arbetsflödet gör. Vad som brukade vara tråkiga uppgifter som att importera bilder eller rutinmässiga säkerhetskopieringen av filer kan nu göras enkelt med hjälp av Automator.