O2e

Hur man ställer in ett trådlöst modem

Om du vill ha en trådlös Internet-tjänst för att komma åt webben från din dator eller laptop hemma eller för att kunna skapa ett trådlöst nätverk måste du konfigurera ett trådlöst modem först. Det är hur du ställer in modemet:

  1. Hitta din wide area network (WAN) anslutningskabel. Detta kommer att ge dig en anslutning till själva Internet. Modemet ska ha en trådlös port som är märkt som antingen "WAN" eller "Internet". Det är där du måste ansluta din WAN i.
  2. Anslut datorn till modemet med en Ethernet-kabel. Detta är bara en tillfällig inställning för att du ska kunna ställa in det trådlösa nätverket. För att göra detta, öppna en webbläsare som du väljer, skriv in IP-adressen för ditt modem-IP-adressen vanligtvis visas som en serie siffror, och logga in med det förvalda användarnamn och lösenord. Denna information kan ha lämnats till dig av säljaren vid köpet, eller om inte, kan du slå upp det i den trådlösa routern bruksanvisning. Ett bredbandsmodem och gateway-modem kan ha skillnader mellan olika typer av tjänster de erbjuder, så vad du behöver för att initialt göra kan variera på många sätt. Du kan kontrollera bruksanvisningen för ditt modem för eventuella ändringar.
  3. När du har åtkomst till ditt trådlösa modem konfiguration skärm kan du aktivera sedan säkerhetsinställningarna. Detta är mycket viktigt för att hålla datorn säker. Först måste du kryptera nätverkstrafiken. Det bör finnas en "Network Kryptering" knappen eller något liknande i modemets konfiguration skärm. De vanligaste typerna av kryptering är WEP, WPA och WPA-II. WPA-II är säkraste av de tre, så om du kan, kryptera med WPA-II. Vid det här laget, det är också en bra idé att tänka på det lösenord du ska ställa in. Försök att memorera lösenord istället för att skriva ner det i ett kort som du kan förlora någonstans eller vilka andra människor kan öppet se.
  4. Om du vill behålla ditt nätverk säkrare kan du ändra SSID eller nätverksnamnet från standard en som har givits till dig. Hålla standardnamnet skulle egentligen inte göra något för att äventyra din säkerhet, men nätverk som fortfarande har den förvalda ID kan anses öppna spel av hackare eftersom det oftast antas betyda att nätets säkerhet är svag. Du kanske också vill installera ett trådlöst brandvägg för extra säkerhet.
  5. Avsluta konfigurationen skärmen. Den trådlösa modem är nu konfigurerad för användning.

Beroende på var du ställer in ditt trådlösa modem

Hur man ställer in ett trådlöst modem. Hitta din wide area network (WAN) anslutningskabel.
Hur man ställer in ett trådlöst modem. Hitta din wide area network (WAN) anslutningskabel.

Beroende på var du ställer in det trådlösa modemet, kan antennen plocka inte upp tillräckligt mottagning att ansluta till Internet medan du är utanför ditt hus. Om du väljer att installera modemet på en yttervägg eller någon annan plats som gör att du kan komma åt webben när du försöker att slappna av utanför samtidigt, se till att modemet är i en sval, torr och säker plats där det inte kommer att påverkas av förändringar i vädret. Kontrollera också att antennen på modemet inte blockeras av någon plast, etc. som kan påverka dess prestanda.