O2e

Hur man skriver ut gratulationskort med en bläckstråleskrivare

Desktop publishing program och enheter är nu framme i funktioner och lätt tillgängliga nog att vanliga användare kan producera egna trycksaker. Människor kan till exempel skriva ut sina egna personliga gratulationskort rätt hemma med bara en dator och arbeta bläckstråleskrivare.

  1. Skapa din idé. Dess alltid bättre för denna typ av projekt att börja med en klar uppfattning om vad slutresultatet kommer att se ut. Det minskar antalet slösaktiga trial-and-fel som du kan ha att göra. Vid utformningen av ditt gratulationskort idé, tänk på tillfälle och anledningen till att skicka kortet och formulera rätt bild och text kombination som bäst levererar tanken eller känslan. Det innebär att skriva ner den kvicka one-liner, dikt eller meddelande och förbereda bildfilen förväg. Efteråt kan du börja besluta om de detaljer som färg, typsnitt och layout.
  2. Förbered ditt material Var noga med din bläckstråleskrivare är i gott skick,. Att den inte har irriterande quirks som pappersstopp och sådant. Den bör ha tillräckligt färgat och svart bläck till produktionen i hög upplösning eftersom du inte vill skicka ett kort som ser ut som ett första utkast. Besluta om storlek och kvalitet på det papper som du ska använda. Använd papper med en tyngre vikt eller tjocklek, något som kunde ungefärliga kommersiella gratulationskort men rymmas av din möjligen mitten av prissatta bläckstråleskrivare. Om du ska använda ovanliga typer med blanka finish eller något handgjorda, vara säker på att skrivarens bläck faktiskt kan ställa in den. Du måste kontrollera skrivarens handbok för detta och titta runt butiker kontorsmaterial för att hitta en som passar ditt syfte.
  3. Använd desktop publishing program. Även om det är möjligt att använda mångsidiga ordbehandlare som MS Word för att designa ditt gratulationskort är DTP applikationer som MS Publisher, Adobe Pagemaker eller Print Shop Pro bättre lämpad för jobbet. De har fler verktyg och funktioner för att konfigurera en layout och redigering bildfiler och teckensnitt. Det beror helt på hur bekanta ni är med ansökan. Om du tror att du behärskar MS Word nog att ge ett professionellt utseende trycksak så det är inget fel med att använda denna programvara. Bara se till att det program du använder kan utföra dina idéer. En stor faktor är att programvaran ska vara helt kompatibelt med skrivare så att utskriften går smidigt.
  4. Konfigurera din bläckstråleskrivare. Flesta konfigurationer görs i dialogrutan Skriv ut som visas när du aktiverar den här funktionen på publiceringsprogram. Om du använder en anpassad pappersstorlek, måste du skriva in de faktiska dimensioner. Om det finns ett alternativ för inställningen Upplösning (mätt i dpi - punkter per tum) och sedan ställa in den ett högt område eller kvalitet.

Hur man skriver ut gratulationskort med en bläckstråleskrivare. Förbered ditt material.
Hur man skriver ut gratulationskort med en bläckstråleskrivare. Förbered ditt material.

En viktig sak att komma ihåg under tryckningen är att låta bläcket på den nyligen tryckta sidan torka upp innan du matar in papperet i skrivaren igen. Detta undviker fläckar som skulle förstöra din slutliga utskriften.