O2e

Hur man skär tryckkostnader för bläckstråleskrivare färgskrivare

Även bläckstråleskrivare färgskrivare verkar vara den mest populära skrivare vare sig hemma eller på kontoret på grund av de fantastiska resultat det kan producera, finns det också en fråga om hur mycket pengar när det gäller att fylla patroner. Du kanske inte behöver spendera en massa pengar för att köpa en bläckstråleskrivare men fungerar det kan vara ganska dyrt, vad med mängden bläck och papper den förbrukar. Den goda nyheten är att det finns definitivt sätt att skära ner på kostnaderna och ändå hålla din bläckstråleskrivare fungerar perfekt för dig. Här är hur du kan göra det:

Hur man skär tryckkostnader för bläckstråleskrivare färgskrivare. Det första du måste göra är att välja att skriva på papper som är bra för jobbet.
Hur man skär tryckkostnader för bläckstråleskrivare färgskrivare. Det första du måste göra är att välja att skriva på papper som är bra för jobbet.

  • Det första du måste göra är att välja att skriva på papper som är bra för jobbet. Detta kommer att skära ner på dina utgifter för papper konsumtion. Det finns skräddarsydda typer av papper som ger dig bra resultat, men de kan vara ganska kostsamt. Du kanske vill använda dem bara för speciella arbeten som kräver den bästa kvaliteten. För vanliga typer av jobb eller grova utkast, välja den mindre överlägsna och billigare typ.
  • Det allrengöringsmedel kopieringspapper är också ett billigt alternativ när du arbetar på utkast, snarare än bläckstrålepapper, vilket naturligtvis är mycket dyrare. De kommer också i en mängd olika färger du kan välja mellan och flera mönster också. Du kan spara mycket pengar genom att utnyttja dessa mönster som bakgrund, i stället för att skriva ut en bakgrund av din egen som förbrukar mer bläck.
  • Ett annat sätt att hålla dina utskriftskostnader till ett minimum är att granska dokument innan du börjar skriva ut dem. Använd din "Förhandsgranska" för att kontrollera om du kan ha några fel på din layout.
  • Ställ skrivaren på "utkastläge." Genom att använda denna metod, spara mycket på bläck. Vad du har sparat upp kan användas för mer viktiga dokument som kräver god kvalitet utskrift.
  • Försök att inte kasta bort utkast papper. Återanvända dem i stället för att arbeta med andra utkast eller krafsa ner anteckningar på. Du kan också använda dem för att dra om du vill. Det viktiga är att du inte slösar bort papper som du fortfarande kan dra nytta av.
  • Om skrivaren ofta används, kanske du vill börja på nytt fylla patroner du använder. När du köper nya patroner, prova surfa runt olika butiker först. Deras priser varierar normalt och du kanske kan få bättre erbjudanden för dig själv om du tittar runt innan du köper dem på första butiken du ser.
  • Om du driver ett företag, försöka göra interna utskrifter så mycket som möjligt. Du skulle bli förvånad över hur mycket pengar du spenderar när man har jobbet gjort på ett tryckeri. Det kan kosta tre gånger högre än att göra din utskrift jobb i egen regi.


Pengar är inte lätt att komma med idag och oavsett hur du kan skära ner på dina utgifter kan hjälpa. När det gäller utskrift, ta en ordentlig titt på de vanor du har utvecklat och fundera på hur mycket pengar du har slösat bort. Arbetet med att lära nya för att hålla kostnaderna nere och börja spara upp.