O2e

Hur man skapar och sparar ett dokument i abiword

AbiWord är ett ordbehandlingsprogram som fungerar ungefär på samma sätt som Microsoft Word med några smärre skillnader. En av de största fördelarna med AbiWord är att det inte kommer att kosta dig något. En annan sak som skiljer den från Microsoft Word är dess mindre storlek. Det tar väldigt lite tid att ladda ner och inte kräver så mycket utrymme på din dator. AbiWord kan tas från nästan alla nedladdningsbara webbplats. Söka på Google kan också hjälpa dig att hitta en plats för att ladda ner det från. När du skapar och sparar ett dokument på AbiWord, kan följande anvisningar hjälper dig:

Hur man skapar och sparar ett dokument i abiword. När du börjar använda abiword.
Hur man skapar och sparar ett dokument i abiword. När du börjar använda abiword.

  • När du börjar använda AbiWord, kommer du börja med ett tomt dokument. Du kan börja skriva in ord i det här dokumentet som du normalt skulle göra med någon annan handling. När du skapar ett nytt dokument, hittar du "Nytt dokument"-knappen på övre verktygsfältet eller i verktygsfältet Standard. Du kommer att kunna känna igen den här knappen genom att leta efter ett som ser ut som en liten bit papper.
  • Så fort du har ett nytt dokument kan du börja skriva i vad du behöver för att sätta i det. Orden du skriver in kommer inte att sparas, men tills du begär AbiWord att spara dem åt dig. Det är en bra idé att spara ditt dokument flera gånger medan du skriver i ditt dokument i alla eventualiteter där du kan förlora ditt dokument.
  • För att du ska kunna spara ett visst dokument, klicka på knappen "Spara", som ligger i verktygsfältet Standard. Denna speciella knapp representeras av något som ser ut ungefär som en diskett. När dokumentet har sparats, kan du märker att "Spara" kommer att ha en blekt utseende. Detta händer bara för att dokumentet inte har ändrats och det skulle vara onödigt att fortsätta att spara den.
  • När du sparar ett visst dokument måste du välja ett namn för det och hitta en plats där du kan placera dokumentet. Genom att trycka på "Spara"-knappen igen, kommer du att kunna öppna "Spara Dialog" länken. Klicka på den för att visa hjälpfilen.
  • Så snart du har gjort all redigering krävs på dokumentet, nära AbiWord genom att välja "Avsluta", som du hittar på Arkiv-menyn. AbiWord frågar dig om du skulle vilja stänga alla sina fönster och avslutar programmet. Välj "Ja" för att kunna avsluta. Om någon AbiWord fönstret fortfarande är öppet visas en varning. Men om alla dina AbiWord fönster är stängda, kommer programmet att avslutas bara.
  • AbiWord frågar dig om du har försummat att spara alla ändringar du har gjort. Se till att spara alla dina ändringar. De du inte kan spara inte längre tillgängliga för dig.
  • Du kan också skapa tabeller på AbiWord. För att göra det enklare, håll "Tabell Verktygsfält" synlig genom att vrida på från menyn "Visa". Den "Tabell-menyn" rymmer också kommandon. På "Tabell Verktygsfält" längst till vänster knapp, kommer du att kunna lägga till i nya tabeller genom att klicka på den. Ett rutnät visas tillsammans med markerade celler som kommer att vara i samma storlek som den tabell du in.
  • Du kan också använda "Dialog Infoga tabell" finns på ditt bord menyn. När du redan har en tabell, använda piltangenterna du har på ditt tangentbord för att flytta celler. Texten du skriver in i cellen passar rätt in tillsammans med höjden på raden. När du är klar arbetar på bordet, kommer piltangenterna hjälpa dig att flytta ut ur den.


Det finns många fördelar när du använder AbiWord. Det är ett bra alternativ för Microsoft Word som kan hjälpa dig att skapa och spara alla dina dokument, utöver de andra funktioner som den erbjuder.