O2e

Hur man skapar min egen PHP - webbplats

PHP är ett skriptspråk som används av de flesta webbutvecklare

PHP är ett skriptspråk som används av de flesta webbutvecklare. Detta skriptspråk fungerar på serversidan. Det gör att webbplatsen för att bli mer interaktiv och föredras av många eftersom det omedelbart kan hämta information från en databas som stöds av MySQL. Detta hjälper servern direkt uppdatera informationen på din webbplats som en typ webbanvändare i din webbadress. Dessa två program, PHP och MySQL fungerar bäst tillsammans särskilt om du har en databasdriven webbplats. Till skillnad från HTML, gör PHP utvecklare att separera webbinnehåll från designelement på din webbplats. Detta gör redigera din webbplats mycket enklare och snabbare. PHP kan vara skrämmande för dem utan tidigare kunskap om något skriptspråk men med hjälp av några hosting webbplatser, kommer du att kunna skapa en PHP-baserad webbplats på egen hand.

Hur man skapar min egen PHP - webbplats. PHP och mysql applikationer är gratis att ladda ner och använda.
Hur man skapar min egen PHP - webbplats. PHP och mysql applikationer är gratis att ladda ner och använda.

  • PHP och MySQL applikationer är gratis att ladda ner och använda. Medan PHP tar hand om skript för hur webbplatsen fungerar, tar MySQL hand om all information på webbplatsen. MySQL tar hand om att anpassa alla dessa uppgifter och förhållandet mellan dessa bitar av information.
  • Du kan antingen välja ett webbhotell som fungerar på PHP och MySQL som WordPress eller hyra en från en populär webbhotell som GoDaddy. Detta kommer att göra det lättare för dig att skapa din webbplats eftersom ansökningarna redan är installerade. Men om du ska skapa din webbplats med hjälp av din egen dator innan du lägger upp den till ett webbhotell med en Linux-server att gå live måste du ladda ner och installera PHP och MySQL i din dator.
  • WampServer är en fri installationsprogram som du kan ladda ner så att du kan skapa en temporär miljö webbserver på din dator körs på Windows. WAMP är en akronym för Windows, Apache, MySQL och PHP. Följ instruktionerna om hur du installerar och ställer upp detta.
  • Tänk på namnet för din domän. Det kan vara ganska svårt att komma med ett domännamn som inte har tagits upp ännu. Vad du kan göra är att göra en förteckning över minst 200 namn som beskriver din webbplats och dess innehåll eller tema och kontrollera den med domänregistreringar webbplatser. Du kan också kolla domännamn med GoDaddy. När du har kontrollerat att ditt domännamn i unikt gå vidare och registrera det. Webbhotell leasing och domännamnsregistrering är ganska billiga dessa dagar så dessa inte kommer att sätta alltför stor påfrestning på din budget.
  • När du har registrerat ditt domännamn kommer du att kunna logga in på webbhotell webbplats för att börja skapa din webbplats. Du börjar med att sammanställa alla element för din webbplats och har MySQL hantera ditt innehåll. All information för din webbplats bör inkluderas här. Detta är din databas och det är där PHP kommer att få all information som den behöver för att bygga din webbplats. Du måste notera användarnamn, lösenord och namnet på databasen, eftersom du kommer att använda dem i framtiden.
  • Ett PHP-baserad webbplats behöver ett content management system eller CMS för att hantera innehållet i din webbplats och att styra var de olika delarna kommer att visas. Joomla är en populär öppen källkod CMS. Dess funktioner är robusta och mycket intuitivt när det gäller att göra ändringar och uppdatera din webbplats eftersom den automatiskt konverterar din extra innehåll till PHP-skript.
  • För att ladda upp stora filer i ditt konto med webbhotell server kommer det att bli bättre för dig att använda en FTP-eller File Transfer Protocol program som kommer att leverera alla dina filer säkert. Du kan ställa in FTP-program för att ansluta datorn till webbhotell server med lätthet.
  • Efter uppladdning allt din webbplats innehåll till webbhotell server måste du ladda upp din CMS till din webbplats. Du kan styra webbläsaren för att leta efter installationsmappen genom att ge ditt domännamn och namnet på mappen som ska installeras. Denna installationsmappen bör utgå när du har installerat CMS på din webbplats.
  • Du har möjlighet att välja en av de mallar som finns tillgängliga gratis för att ge din webbplats ett sken av att vara en sann webbplats. För att göra din webbplats ser ut och känns unik, leta efter mallar som du kan använda för en liten avgift eller provision en grafiker eller webbdesigner för att skapa en mall webbdesign. Detta kommer att ge dig utrymme att välja färger och grafik som kommer att förbättra din webbplats.


Efter allt detta arbete är du nu redo att visa din egen PHP-webbplats

Efter allt detta arbete är du nu redo att visa din egen PHP-webbplats. Se till att alla delar är på plats och det finns inga grammatiska och typografiska fel i din webb kopia. Gör det här steget innan du helt starta din webbplats.