O2e

Hur man skapar kläder med poser programvara

Poser är den ultimata mjukvaran när det gäller 3-D animation och karaktär rendering och skapande. Detta är den typ av programvara som används för att skapa animationer och 3-D figurer efterlikna kroppen form för filmer, shower och spel. När du skapar en karaktär, kan du skapa också kläder för dem att bära. Kläder du pryda på karaktären kommer att flytta liknar hur riktiga kläder rör sig när en verklig person som bär dem rör sig. Till exempel ärmarna kommer rynkor och vrid när tecken böjer armen. Detta sagt, här är några steg på hur du skapar din 3-D kläder för din 3-D tecken med Poser.

Hur man skapar kläder med poser programvara. Utför de förberedande justeringar.
Hur man skapar kläder med poser programvara. Utför de förberedande justeringar.

  • Ange tecknet. Medan inuti pose rummet, ladda tecken du vill klä. Vid denna punkt, vill du tecknet stilla och orörlig. Tekniskt sett är detta fortfarande utgör företrädare för en enda sekund i hela bildrutan i animeringen, vilket är 30 som standard. När tecknet har laddats in i scenen, klickar på "animation" kontroller vid den nedre delen av skärmen.
  • Utför de förberedande justeringar. Vid "animeringskontroller" skärm, spola fram till den sista bildrutan genom att skjuta på ratten. Placera tecknet på samma sätt som den 1: a ramen och ändra belysning och vinkel kamerorna. När det är klart, skjut tillbaka till den 1: a ramen och ladda kläder till 3-D-modellen. Ändra storlek och skala kläder för att täcka hela området av 3-D-modellen.
  • Justera simuleringen. Växla syfte att "tyget rummet" genom att välja fliken märkt "tyg". Välj "ny simulering" och mata in namnet på den speciella simulering. Vid denna punkt kommer du vill använda standardkonfigurationen av simuleringen eftersom anpassa den kan visa sig vara ett besvär. Klicka på "OK" för att fortsätta.
  • Klä din karaktär. Att klä dina 3-D modell måste du välja "clothify" och gå vidare till val av prop. Välj det från drop som ner rutan. Hit "OK" för att slutföra valet och klicka på "kolliderar mot"-fliken. Följ upp detta genom att klicka på "Lägg till eller ta bort" för att välja det tecken du vill drapera kläder på. Välj modell och klicka på "OK". Vid denna punkt, kommer du vill klicka på "beräkna simulering" för programvaran för att göra kläderna passar sömlöst på din modell och flytta den bygger på animeringen på varje bildruta. Detta kommer att förvandla din fortfarande kläder till en mer dynamisk och realistisk dräkt. Nu när du ser hur kläder draperier din karaktär, kanske du vill titta närmare för att säkerställa att den täcker hela kroppen av din modell. Du vill verkligen inte kroppsdelar sticker ut från kläderna när det inte borde.
  • Spara modellen. Gå tillbaka till pose rummet och klicka på "Spara". Detta kommer att spara 3-D modell med kläder inklusive animeringen medföljande. Förhandsgranska animeringen att säkerställa att allt är i sin ordning.


Skapa och lägga kläder till din 3-D modellen är enkel och ganska kul speciellt om din karaktär är något slags superhjälte eller skurk. Nu är Poser ganska lätt att använda, men det kan ta lite övning för att få kläm på det.