O2e

Hur man skapar ett nytt PageMaker - dokument

Adobe PageMaker brukade vara den främsta desktop publishing program

Adobe PageMaker brukade vara den främsta desktop publishing program. Detta var långt innan Microsoft släppte sin MS Publisher. Adobe PageMaker introducerades för första gången till datorvärlden redan 1985 och var ursprungligen avsedd för Mac OS. Denna applikation utvecklades hela tiden, fram till 2004 då det förnyades och skyltas om till Adobe InDesign. Den senaste versionen, version 7 för att vara exakt, i Adobe PageMaker kom ut år 2001.

Hur man skapar ett nytt pagemaker - dokument. Ladda ner och installera.
Hur man skapar ett nytt pagemaker - dokument. Ladda ner och installera.

Medan de flesta människor är förmodligen använder Adobe InDesign eller Microsoft Publisher för att skapa broschyrer, kataloger, nyhetsbrev och även webbsidor, fortsätter Adobe PageMaker att sätta sin prägel i desktop publishing världen även efter det ansågs föråldrad och avbröts. Eftersom många människor fortfarande använda detta program, kommer det förmodligen värt det för att diskutera hur man använder den. Här är de steg du behöver för att öppna och skapa ett nytt dokument på PageMaker.

Ladda ner och installera. För att skapa undervisning, låt oss anta att du inte har Adobe PageMaker installerat på din dator. Vad är bra med PageMaker är avbryter är att det nu anses vara freeware. Ja, kan du ladda ner faktiskt den senaste versionen, version 7, och använda det gratis. Dess efterträdare, Adobe InDesign kräver inköp för att kunna använda den så lösa med en äldre generation av ett datorprogram kan vara bättre för dem av er som vill få något gratis. Hur som helst, besök 5star-shareware.com och ladda ner en gratis kopia nu. När nedladdningen är klar, dubbelklicka på installationsfilen för att fortsätta med installationen.

Kör Adobe PageMaker

Kör Adobe PageMaker. Så snart installationen når sitt slut, kommer en genväg sannolikt att placeras på skrivbordet. Lokalisera den och dubbelklicka på den för att initiera programmet. När programmet är igång, kommer du att presenteras med ett fönster för att ställa in din nya dokument.

Redigera parametrarna. När fönstret för inställningar för nya dokument du skapar dyker upp, kan du faktiskt ändra och konfigurera parametrarna för sidan nämligen storlek, orientering, upplösningen och de övriga aspekterna av ett traditionellt dokument såsom marginaler och layout. Nu kommer inställningsfönstret för det nya dokumentet ställas in på standard, men eftersom du kan ha vissa specifikationer för sidan i åtanke, kan det vara en god idé att konfigurera sidan från början för att spara dig mer tid att arbeta på det senare vidare.

Ställ in och spara

Ställ och spara. När du har slutfört alla ändringar för det nya dokumentet, välj "OK" längst ned i det nya dokumentet installationsfönstret för att slutföra dina ändringar och börja arbeta på den sida du angett. Vid denna punkt, kan du gå vidare nu till att lägga av innehållet och inställningen av den layout som du vill använda för att skapa ditt nyhetsbrev, katalog, eller vad som helst.


Nu kommer det att vara en bra idé att notera att alla de dokument du skapar och sparar med PageMaker kan öppnas med Adobe InDesign. Att veta detta ger dig flexibilitet bör du känna att PageMaker är alltför begränsad i termer av design alternativ. Därför, om du har dokument som skapats och sparats med PageMaker, vet att ett annat liknande program kan använda sig av dessa filer.