O2e

Hur man skapar ett manus till en podcast

Vill du göra framsteg i din egen blogg

Vill du göra framsteg i din egen blogg? En podcast kommer att vara den allra bästa tillägg. En enkel podcast kan skapa en massa bra intryck från publiken som kommer att göra din blogg mål en total framgång.

Hur man skapar ett manus till en podcast. Besluta om temat på din podcast.
Hur man skapar ett manus till en podcast. Besluta om temat på din podcast.

Men innan din podcast kan bli en framgång, måste du genomgå en process för att skapa sin manus. Även detta låter som en stor utmaning, det är tvärtom. Med noggrann planering kan du skapa ett framgångsrikt en podcast manus och publicera den på din webbplats med lätthet. Här, kolla in dessa steg för att skapa ett skript:

  • Besluta om temat på din podcast. En episod av en podcast måste kretsa kring ett tema ensam så att du lätt kan vidarebefordra meddelandet du vill dela publiken. Sedan tänker flera idéer för podcasten styrs av huvudtemat. Krafsa ner dem på ett papper så att du enkelt kan använda dem senare i bilden. Disposition varje punkt som du vill diskutera.
  • Tänk på publiken. En podcast är inte allt om de saker som du vill säga. Det kan också handla om vad publiken vill höra. Identifiera intressen din målgrupp så att du kan komma med ett bra ämne att diskutera i din podcast.
  • Känna till de delar av en podcast. Till förmån för publiken, är det viktigt att din podcast innehåller en öppning, kropp och stängning. Öppningen måste innehålla en översikt över podcasten att förse publiken med vad som väntar från den. Innehållet måste berätta de viktigaste punkterna i diskussionen medan stängning måste ge publiken med ytterligare referenskällor.
  • Diskutera tätt. En effektiv podcast måste köra tillräckligt kort för att hålla publiken intresserad av att ge sin tid att lyssna på den. Därför är det mycket viktigt att du diskuterar idéer rakt på sak. Redigera och trimma ditt manus så många gånger som möjligt men var noga med att inte ta bort viktiga idéer.
  • Var vänlig att både tungan och publikens öron. Läs ditt manus högt och skriva allt som inte är lätt att säga. Använd korta meningar och enkla vokabulär för klarhet din punkt.
  • Skriv skriptet i en positiv anda. Använd inte passiva beskrivningar av idéer och även negativa meningar. Också alltid använda presens alla i hela podcast skriptet.
  • Anslut med publiken. Din podcast kommer att vara mer av en framgång om du gör det mer personligt för publiken. Itu med dem på ett sätt som du talar till en vän. Du måste skapa en relation med din lyssnare.
  • Öva skriptet. När skriptet är klar, läs och öva det igen och igen. Se till att varje punkt är polerad. Be en vän att lyssna på dig och be om hans synpunkter. Har de nödvändiga förändringarna för manuset och spela in den. Publicera det när du är nöjd med manuset, kvaliteten på inspelningen, och andra detaljer.


Skapa en podcast manus liknar skriva ett blogginlägg

Skapa en podcast manus liknar skriva ett blogginlägg. Om du misslyckas med att framgångsrikt skapa en, dina mål i förlagsbranschen det blir ett misslyckande också. Därför är det av stor vikt att skriva podcast skriptet perfekt. När allt beror framgången för en podcast post mestadels på dess manus.