O2e

Hur man skapar ett intro i iMovie

Ute på marknaden sedan 1999

Ute på marknaden sedan 1999, är Apple bolagets iMovie ett videoredigeringsprogram som låter Mac och iPhone 4-användare redigera och anpassa sina fulla längd filmer i de mest praktiskt. iMovie stöder vänliga funktioner som att importera videoklipp till Mac med hjälp av FireWire i nästan alla MiniDV-format, USB-portar skiva och även hårddiskar. Med iMovie, behöver du inte vara en dator trollkarl för att kunna skapa en film. Generellt när du gör filmer, kommer introduktionen först. Nedan finns några enkla steg för att skapa ett intro med iMovie.

Hur man skapar ett intro i imovie. Hämta eller köpa ett imovie installatör.
Hur man skapar ett intro i imovie. Hämta eller köpa ett imovie installatör.

  • Hämta eller köpa ett iMovie installatör. Du kan handla online för iMovie videoredigeringsprogram på versiontracker.com , apple.com eller cnet.com . Dessa webbplatser har de bästa versionerna av iMovie nedladdningar. Gör en genväg till programmet på datorns skrivbord för att ha enkel tillgång.
  • Starta iMovie. Öppna programmet, klicka på ikonen två gånger. När du är redan inne iMovie, utforska först funktioner så att du kan få en smygtitt av hela paketet.
  • Förbered videoklipp. Få USB-skiva, DVD, MiniDV, eller vad lagringsenhet du har sparat filmerna i. Sätt enheterna i deras hamnar eller hårddisk och spara klippen på datorns skrivbord. Du kan skapa en mapp för de transporterade videofiler så att ditt skrivbord kommer fortfarande i ordning.
  • Öppna videoklippet. Gå till iMovie och leta efter "filen och öppna projekt" på programvarans menyraden. En lista över hårddiskar, mappar och plats öppnas där du kan välja den fil som du vill redigera som din film intro. Markera filen och klicka sedan på "Ok".
  • Få en smygtitt av filmen introt. Leta "Titlar" på den högra delen av skärmen. Där kommer du att se en klippvisningsfönstret. Detta gör att du kan se en förhandsvisning eller släpvagn på hur din film intro visas. Studera de delar av släpet och vet var du ska göra några redigering. Tänk på tiden, bortfaller tid, temat för filmen, och miljön i filmen. Medan du tänka över dessa överväganden kan du också ha en plan för vad du vill att filmen ska se ut efter redigering.
  • Lär känna effekterna. IMovie innehåller ett brett spektrum av videoeffekter som du kan välja mellan. Den har utformats särskilt effekter som redan finns i kategorin Inledning så att du inte kommer att ha en hård tid. Utforska och prova dessa effekter tills du hamnar på de bästa som är perfekt för din intro och som kommer att matcha hela filmen.
  • Skriv in titeln och andra viktiga texter. I en låda på botten av effekten markerar du och knappa in ord för hela din introduktion. Denna del är där du ska skriva in titeln på din film samt andra ytterligare element som behövs i introt, som intro kredit, gjutna, etc. Kom ihåg att det du skriva in kommer att få upshots på den valda inledande videoeffekt. Du kan alltid återanvända olika effekter som du önskar.
  • Göra nödvändiga justeringar. Tillsammans med effekten alternativpanelen, iMovie har också extra funktioner som gör att du kan ändra hastigheten, teckenstorlek och färger, och liksom bakgrunden när du vill. Markera först delar du vill anpassa och justera sedan tiden, teckensnitt osv, enligt deras särskilda möjligheter och kategorier. Leka med de olika alternativen tills du når det bästa resultatet.
  • Titta på förhandsgranskningen. På den högra sidan av iMovie-fönstret, kommer du att märka en TV-liknande formulär där du kan förhandsgranska det redigerade klippet.
  • Ändra formatet. För att kunna göra detta, klicka och dra den redigerade filen till klippvisningsfönstret. Detta kommer automatiskt att ändras till ett format där du kan fritt använda klippet till full längd film.


Även utan högspecialiserad erfarenhet videoredigering, med iMovie är relativt lätt för forma fantastiska filmer. Lycka till och ha kul!