O2e

Hur man skapar en video memoarer

Ett fantastiskt alternativ för att bevara minnen i generationer är att skapa en video berättar en historia om någons liv. En video memoar som det kallas, är en sammanställning av video, foton, berättelser, och andra ljud och visuella element. Det är oftast om en persons livshistoria, släkthistoria, en hyllning till en individ, och liknande. Den bevarar historia under många år genom att fånga minnen och föra dem tillbaka till livet. Tänk på följande punkter när du planerar att skapa en video memoarer.

  1. Identifiera dina mål. Vad är historien om och vem säger det? Handlar det om din släkthistoria eller en hyllning till en vän som har gjort ett enormt bidrag till samhället? När motivet är etablerad överväga din målgrupp. Vem vill du berätta? Är det för den yngre generationen i familjen eller det lokala samhället? Hur lång är den tid den slutliga produkten? Är det en 30-minuters intervju eller en dokumentär som varar i en timme eller två? Fastställa din målet kommer hjälpa dig att skapa de rätta valen hör till de kreativa och tekniska aspekter av videon memoarer.
  2. Skriv ett manus. Skapa en lista med frågor du vill täcka. Involvera familjen eller människor som är intima med motivet i berättandet. Välj öppna frågor som kräver mycket beskrivande kommentarer om ämnet barndom, personlighet, inspirationer, prestationer, och liknande. Markera den roligaste, gladaste och den mest känslomässiga stunder av ämnet liv.
  3. Förbered ditt material. Du behöver en digital videokamera, mikrofoner och lampor. Andra väsentligheter inkluderar tomma dvd-skivor, hårddiskutrymme för att hålla din video, programvara för filmredigering, dvd-bränning, DVD-brännare, och scanner för de fotografier du vill infoga.
  4. Gör dig redo att skjuta scenen. Ställ in din färdskrivare och kontrollera om allt är i ordning. Testa ljudkvaliteten, ljusen, och bakgrunden. Ta bort eventuella störande element i bakgrunden och eliminera andra onödiga ljud. När allt är inställt, startar intervjun.
  5. Redigera video. Efter skjuta intervjun kan du nu överföra video till datorn. Montera clipsen enligt berättelsen struktur som du har i åtanke. Införliva fotografier och musik i lämplig takt för att motsvara berättelsen. Tänk på att musik är ett kraftfullt verktyg som kan förbättra berättelsen eller bilderna du visar. Det kan avsevärt påverka känslor varför det är en av de viktigaste som du behöver för att välja väl.
  6. Skapa DVD-video. När du är nöjd med resultatet, skapa en DVD-format och bränna den till en DVD. Glöm inte att ha en back up kopia av filmen.

Hur man skapar en video memoarer. Identifiera dina mål.
Hur man skapar en video memoarer. Identifiera dina mål.

Hur genomarbetade videon memoarer kommer att beror på strukturen i din berättelse och redigering alternativ du har på handen. Trots detta kommer dessa steg vara mycket praktiskt eftersom du återuppleva minnen och minnas dem för kommande generationer.