O2e

Hur man skapar en spellista i Roxio

Roxio är en populär programvara tillverkare som skapar program som du kan använda för att bränna CD och DVD samt spela olika typer av media. Om du har en Roxio-spelare, kan du skapa en spellista som kommer att spela musik som du väljer från ditt bibliotek. Här är hur.

Hur man skapar en spellista i Roxio. Lägg till musik.
Hur man skapar en spellista i Roxio. Lägg till musik.
  1. Lägg till musik. Börja med att lägga till musik till din dator. Du kan göra detta genom att rippa musik från CD-skivor, eller genom att ladda ner musik från Internet. Om du kommer att rippa musik från CD-skivor, kan du använda Roxio DVD och CD Ripper att göra detta. Spara all musik i musikmappen som finns i din dator. Detta kommer vanligtvis att vara närvarande som en länk eller genväg i Startmenyn, men du kan också hitta den i Den här datorn på fliken.
  2. Öppna AudioCentral. AudioCentral är musikspelaren funktion Roxio programvara. Du hittar detta genom att öppna programmet. Programmet kommer oftast ha en genväg på skrivbordet, som är kvar som standard på skrivbordet när du först installerar programvaran. Om du har tagit bort en genväg på skrivbordet, kan du också hitta Roxio programmet i programlistan. När programmet är öppet, kan du söka efter spellistan genom att klicka på AudioCentral knappen som finns på toppen av användargränssnittet.
  3. Skapa spellista. För att skapa en spellista, måste du klicka på knappen som säger "Visa Spellistor." Detta kommer att visa de befintliga spellistor, och gör att du kan också göra din egen genom att trycka på "Skapa en ny spellista"-knappen. Sök på denna knapp i menyn i spellistan knappen.
  4. Lägg till objekt. För att fylla upp din spellista med musik, måste du välja "Lägg till låtar till spellistan" knappen hittat någonstans nära Roxio spellistan. När du trycker på knappen, kommer du att kunna se en lista med låtar som sparas i mappen Musik. Välj så många låtar som du vill lägga in din spellista. Du kan också skapa flera spellistor för olika tillfällen, teman eller stämningar. Du kan skapa en egen spellista som du kan använda när du arbetar och en annan spellista för medan slappa runt huset. Du kan även skapa spellistor baserat på genre. Du kan också skapa en spellista för nya nedladdning av musik och ny musik som du har rippat från CD-skivor.
  5. Spelar listan. När du har skapat din spellista, kan du komma åt dessa genom att gå till Audio centrala funktionen och trycka på spellistan i valet. Du kommer också ha flera andra alternativ, till exempel blanda musiken i din spellista, eller ställa in spellistan på repeat så att musiken kan spelas igen efter spellistan har avslutat hela uppsättningen. Detta är särskilt användbart om din spellista bara har flera objekt i den.

Roxio programvara ger inte bara sätt att bränna, rippa och spela upp digitala filer. Genom dessa åtgärder, bör du även kunna skapa dina egna spellistor för alla tillfällen, humör och tema.