O2e

Hur man skapar en säkerhetskopia av bilder med hjälp av en dator

Mer än de bilder som de visar

Mer än de bilder som de visar, vad som är viktigt med fotografier är de minnen som de förmedlar. Dessa är oftast mycket värdefulla och även ovärderliga bilder som man aldrig skulle återuppleva utan foton. Tyvärr, som med alla medel kommer fotografier blekna, bli trasiga eller gå vilse. Papper album riskerar att försvinna i elementen, som vatten eller eld. För att förhindra denna förlust från att ta bort dina värdefulla minnen kan du säkerhetskopiera dem med hjälp av en dator.

Vad du behöver:

  • Skanner
  • Stationär eller bärbar dator
  • Skannerprogrammet
  • CD eller DVD-brännare
  • Inspelningsbar DVD eller CD
  • Konto med webbsajter fotodelning (tillval)

Skanna bilder

Hur man skapar en säkerhetskopia av bilder med hjälp av en dator. Bränn bilderna till en optisk skiva.
Hur man skapar en säkerhetskopia av bilder med hjälp av en dator. Bränn bilderna till en optisk skiva.

Skanna bilder. Det första steget du måste ta för att säkerhetskopiera foton med en dator är att skanna dem. Ta ut bilderna från deras album eller fotoramen och sedan placera dem på exponeringsbordet (förutsatt att du använder en flatbäddsskanner). Med de flesta skannrar kommer en tryckning på knappen Skanna aktiveras automatiskt skanna programvara på din dator.

Spara bilderna till en mapp i mappen Bilder

Spara bilderna till en mapp i mappen Bilder, för enkel sammanställning (du skulle inte vill att dina bilder ska spridda över din hårddisk). För arkivändamål skulle den bästa vara vanligen i. TIFF-format, men dessa kommer att medföra stora filer. Om du har en massa bilder, kanske du vill spara i. JPG att spara på utrymme. Det kommer att bli en god idé att spara dessa bilder med beskrivande filnamn. Om du kan komma ihåg året bilderna togs, kan du även spara dessa med en annan mapp för varje år.

Bränn bilderna till en optisk skiva

Bränn bilderna till en optisk skiva. När du har skannat klart bilderna måste du nu att spara dem någonstans. Det säkraste alternativet är att lagra dessa i optiska skivor. DVD kommer att hålla ungefär 4,7 gigabyte data, eller ungefär 2.400. JPG bilder (förutsatt varje bild är ca 2 megabyte). En inspelningsbar cd kommer att hålla ungefär 800 megabyte data, eller cirka 400. JPG bilder.

Mer än de bilder som de visar. Ladda upp bilder till en fotodelning webbplats.
Mer än de bilder som de visar. Ladda upp bilder till en fotodelning webbplats.

Bränna bilder till en optisk skiva är enkel nog med Windows XP eller Vista. Sätt bara in den tomma skivan i DVD / CD-enheten och Windows uppmanar dig om att formatera den för användning som inspelningsbara media och kommer att lansera en ny mapp som motsvarar den tomma skivan. Du kan sedan dra och släppa filer till den här mappen. När du är nöjd med din samling, kan du klicka på "Skriv filer till en CD" eller "Skriv filer till DVD" länken till vänster navigeringsfältet i Windows Utforskaren.

Processen är liknande på en Mac

Processen är liknande på en Mac. Sätt bara en tom CD eller DVD. OS X kommer att fråga dig för en åtgärd. Välj "Starta Finder." Du kan dra och släppa dina bilder eller mappar i denna mapp. När du är klar kan du klicka på "Bränn CD"-länken.

När du är klar med din CD-eller säkerhetskopior DVD, glöm inte att märka din skiva med en filtpenna och hålla dessa på ett säkert ställe. En brandsäker säker eller ett värdeskåp på banken kommer att vara perfekt, om dina bilder är riktigt värdefulla.

Ladda upp bilder till en fotodelning webbplats

Ladda upp bilder till en fotodelning webbplats. Bortsett från brinnande bilder till en skiva, kan du också ladda upp dessa till webbplatser fotodelning för förvaring. Bara vara säker på att gå för de större, mer tillförlitliga tjänster, som Flickr från Yahoo! eller Picasa från Google. Dessa tillåter flera gigabyte lagring och låta användare dela eller arkivera bilder som de vill. Flickr avgifter 20€ 0,95 per år. Google använder en differentierad prissättning system, som börjar vid 5€ per år för 20 Gigabyes lagring.