O2e

Hur man skapar en PDF - fil dokument

Göra en PDF-fil dokument med Adobe Acrobat, Acrobat PDFMaker, MS Word

En Portable Document Format är ett filformat som används för att illustrera 2D dokument. Detta filformat kan presentera 2D dokument utan stöd av någon annan mjukvara, hårdvara eller operativsystem. I grund och botten är en Portable Document Format fil en kompakt dokument som kan innehålla stora mängder information. Information i en PDF-fil består mestadels av text, teckensnitt, ritningar, bilder eller vektorgrafik. År 1993 utvecklade Adobe Systems PDF-format för att vara till nytta för utbyta dokument. Detta filformat har en struktur som består av objekt såsom (1) Namn, (2) siffror, (3) Strängar, (4) matriser, (5) ordböcker, (6) Null föremål, (7) strömmar och (8) Booleska värden. För att kunna skapa en PDF-fil dokument, kommer användarna att behöva använda programvaran Adobe Acrobat.

Steg 1

Ladda ner eller installera Adobe Acrobat på din dator. Denna ansökan omfattar verktyg som Acrobat PDFMaker och Adobe PDF Printer som kommer att tillåta användare att skapa PDF-filer. Acrobat PDFMaker är en funktion som gör att användare kan konvertera Word-dokument till PDF-fil dokument eller vice versa. Denna applikation tillåter även användaren att fästa hyperlänkar, bokmärken och Adobe PDF uppgifter i dokumentet.

Steg 2

Hur man skapar en PDF - fil dokument. Göra en pdf-fil dokument med adobe acrobat, acrobat pdfmaker, MS word.
Hur man skapar en PDF - fil dokument. Göra en pdf-fil dokument med adobe acrobat, acrobat pdfmaker, MS word.

Skapa ett dokument med Microsoft Word. Observera att Microsoft Word har också en PDFMaker program, så att användarna kan också välja att konvertera sina Word-dokument till PDF-filer i MS Word ansökan.

Steg 3

Att skapa PDF-fil dokument som endast använder Microsoft Word, måste användarna ordna först dokumentets hela format inklusive teckensnitt, hyperlänkar, tabeller, sidmarginaler och så vidare. Användare kan också välja att lägga till funktioner till Word-dokumentet. Ytterligare funktioner som dokument komprimering och teckensnittsinbäddning finns på tillägget i Adobe PDF. Denna meny är placerad i Microsoft Word verktygsfältet som ett tillägg.

Steg 4

Klicka på ikonen för Adobe PDF-menyn i verktygsfältet i Word. Välj "Konvertera till Adobe PDF", så visas ett fönster där du kan välja den plats där du kommer att spara den konverterade PDF-filen. Klicka på "Spara" för att spara Word-dokument som en PDF-fil dokument.

Steg 5

Steg 1. Steg 2.
Steg 1. Steg 2.

Att skapa en PDF-fil dokument med Adobe Acrobat, måste användaren först konfigurera PDF konvertering inställningarna för programmet. Peka med musen på menyn "Redigera" för att välja "Inställningar" och klicka sedan på "Konvertera till PDF från listan". Välj Microsoft Office när den presenteras i "Konvertera till PDF" lista.

Steg 6

Välj "File", klicka sedan på "Skapa PDF" och välj "Från fil". När "Från fil" åtgärd klickar på menyn, kommer en fil av typen listfönstret ruta, där användaren kan välja Microsoft Office-dokument. Användaren kan sedan välja den fil han vill konvertera till en PDF-fil dokument. När du har valt dokumentet, klicka på "Öppna" för att öppna Word-dokumentet. När Word-dokumentet öppnas den kommer att konverteras av Acrobat PDFMaker till en PDF-fil.