O2e

Hur man skapar en öppnare gem enhet

Du är sen till en presentation och du har just kopierat de nödvändiga filerna till en CD eller DVD, men i ditt brådska du stängde av datorn och glömde att mata ut CD skivan från CD-ROM-enheten. Eller om du inte har stängt av datorn och kom ihåg att mata ut CD skivan från CD-ROM-enheten men enheten dörren öppnas inte när du trycker på den knappen för att mata ut. Det finns en lösning för att komma till din CD-eller DVD skiva utan att behöva slå på datorn igen och vänta tills den starta och ladda alla program innan du kan mata din disk eller öppna CD-eller DVD-ROM dörren även om utmatningsknappen har skadats.

1. Hitta ett tunt gem.

De vanliga tråd gem är tunna nog. Använd inte gem som har särskilda beläggningar på dem så att det ser snyggare. Den speciella beläggningen gör gemet tjockare och kommer inte att användas för vårt syfte.

Hur man skapar en öppnare gem enhet. Böj ut gemet att räta ut det.
Hur man skapar en öppnare gem enhet. Böj ut gemet att räta ut det.

2. Böj ut gemet att räta ut det.

Dra ändarna på gemet för att ta ut den ur sin position och försöka räta ut det. Kontrollera de delar där de böjda är så rak som möjligt. Försök att inte ändra ändar gem där det är den rakaste.

3. Leta upp hålet på CD-ROM ansiktet.

Leta upp hålet på cd-rom ansiktet. Sätt in gemet i hålet.
Leta upp hålet på cd-rom ansiktet. Sätt in gemet i hålet.

På framsidan av CD-ROM, kommer du att se ett litet hål, som vanligtvis finns nära utmatningsknappen eller något över LED.

4. Sätt in gemet i hålet.

Försiktigt placera gemet i hålet och tryck försiktigt i. Du kommer att känna knölen gem i något, det är de redskap som kommer att släppa dörren CD-ROM.

5. Tryck försiktigt gemet inuti.

När du trycker på gemet mot kugghjulet, kommer den att flytta CD-ROM-luckan utåt och gör att du kan komma till din hårddisk. Du måste trycka upprepade gånger tills dörren är helt öppen för att inte skada disken när du extrahera den.

6. Stäng luckan CD-ROM.

När du har disken kan du nu stänga CD-ROM luckan genom att försiktigt trycka det inåt tills den är helt stängd.

CD-eller DVD-ROM är byggd med kugghjul och band för att öppna och stänga sin dörr. Om datorn är avstängd eller CD-ROM fel, kan dörren inte vara elektroniskt ut, så gem metoden för att öppna enheten kan du öppna dörren manuellt och få till CD-eller DVD skiva inuti.