O2e

Hur man skapar en mall webbsida

En webbsida mall gör uppgiften att bygga en webbplats ganska snabbt och enkelt. Webbsidan Mallen är som den blå utskrift av en arkitekt där varje arkitektur dras innan de tillämpar dem i faktiska byggnader. Det är inte bara hjälpa webbsidan designern lägga ut sina planer för webbplatsen, men också gör jobbet att upprätthålla det mycket enkelt.

Vad är en webbsida mall

Vad är en webbsida mall? En webbsida mall skapad med Hypertext Markup Language (HTML) kod, det dominerande språket på Internet. Dessa koder kontrollerar allt som du kan se på webbsidan som färger, lådor, text och animationer. Eftersom kunskap om HTML-koden behövs för att skapa webbsidor, lär den nödvändiga HTML-språk först innan man skapar en mall webbsida. Det är ett enkelt språk och du kan börja skapa utan alltför mycket specialkunskaper.

Här är de steg du behöver göra för att skapa en mall webbsida:

Hur man skapar en mall webbsida. Studie om att skapa html-tabeller.
Hur man skapar en mall webbsida. Studie om att skapa html-tabeller.

  1. Studie om att skapa HTML-tabeller. Detta hjälper dig att skapa kolumner för din webbsida.
  2. Bekanta dig med HTML färgkoder. De färger som du väljer för din webbsida i hög grad kan göra eller bryta den. Dina färger ska vara så enkelt och så ögon-vänlig som möjligt. Samordna dina färger webbsida och skapa ett professionellt utseende till dina tittare.
  3. Förbered bilder och logotyper att placera i din webbsida. Skapa grafik med Adobe Photoshop mjukvara i en 800 x 400 pixlar duk. Kom ihåg att spara dina bilder med hjälp av Save To webben funktion så att du kommer att ha optimerat GIF-filer för din webbsida.
  4. Konfigurera din sida bredd. Ställ dina skärmupplösningar till en bredd av 1024 pixlar bred istället för den gamla hederliga 800 x 600 bildpunkter bred inställning. Det rekommenderas för din webbsida för att ha en fast bredd inställning så att du inte kommer att ha svårt att i framtiden bör du använda CSS-koder.
  5. Känna till grunderna delar av mallen diagrammet. Din webbsida innehåll bör delas in i olika tabeller för att få det laddas snabbare. Eftersom sidan består av olika tabeller kommer en mall diagram hjälper dig att få en bättre bild av vad din webbsida ska se ut. Egentligen bör mallen diagrammet har tabeller med rubriken, kroppen och navigering kontroller, valfria verktyg navigering och sidfot. Du kan referera till andra webbsidor om hur dessa tabeller upprättas. Välj bara en mall diagram som passar dina behov.
  6. Skapa provsidor först. Nöj dig inte på bara en mall. Skapa omkring fem grova utkast så att du kan välja det bästa. Tänk på layout mall. Är de användarvänliga? Gör färgerna kompletterar varandra? Se till att tabellerna inte överlappar varandra och sidan laddas tiden inte tar för lång tid att irritera dina besökare. När du gillar vad du ser, kan du gå vidare till att skapa innehåll och andra nödvändigheter för din webbsida.

Skapa en mall webbsida är lättare nu än det var tidigare. Med massor av gratis HTML tutorials på nätet, kommer du att vara på väg att skapa en egen hemsida på nolltid.