O2e

Hur man skapar den blå skärm av döden

Den Blåskärm eller BSOD för korta är en term som vanligen används för den blå sidan får du på din dator när ett fel i systemet inträffar, och du vet att det allvarligt om det verkar eftersom det kommer att tvinga datorn att stängas av för att undvika ytterligare skador. Några av skälen till att de blå skärmar att visas allt från skadad hårdvara, felaktiga skript mjukvara eller program, felaktig RAM, skadad strömförsörjning eller överhettade komponenter på din dator. Den blå skärm visas de filer som påverkas så att du kan använda den för att identifiera problemet och hitta en lösning. Du kan återskapa den blå skärm av döden för att lura dina vänner på sin dator och få dem att tro att deras system har ett allvarligt problem. Detta kommer att innebära några smärre ändringar av registernycklar.

  1. Gå att köra alternativet på Start-menyn. På Start-menyn hittar du alternativet Kör, markera den för att få upp fönstret Kör.
  2. Starta Registereditorn verktyget. När fönstret Kör visas, skriv in kommandot regedit och klicka på OK. Detta kör Registereditorn programmet.
  3. Gå till HKEY_LOCAL_MACHINE och expandera mapparna. När fönstret Registereditorn är öppen, navigera till mappen HKEY_LOCAL_MACHINE och öppna mappen genom att klicka på + tecknet bredvid den. Då expanderat gå till systemet mappen och expandera det. Nästa expandera CurrentControlSet mappen, då tjänstedirektivet mappen. När Services mappen expanderas du en lång lista med mappar under den, hitta den i8042prt mappen och expandera den för att avslöja två mappar kallas ENUM och parametrar. Välj Parametrar mappen, och sedan ser du en lista på panelen till höger.
  4. Välj alternativet Redigera ligger på menyraden. På menyraden högst upp i fönstret välj Redigera och sedan sväva eller peka markören över New, kommer en ny lista visas väljer du DWORD-värdet. Ett annat sätt är att högerklicka på panelen till höger, och det nya alternativet kommer också att visas och välj sedan DWORD-värdet därifrån.
  5. Ge den nya posten ett nytt namn. En ny post visas på panelen till höger, byta namn på den här nya posten CrashOnCtrlScroll. När det döps dubbelklicka på den nya posten och en dialogruta visas. Sätt in 1 som datavärde och klicka sedan på OK. Du kan nu stänga Registereditorn verktyget och sedan starta om datorn.
  6. Håll ned Ctrl och Scroll Lock för att visa den blå skärm av döden. När datorn startar om och stabiliserar, håll nere Ctrl-tangenten och sedan snabbt trycka på Scroll Lock-tangenten två gånger, bör Blåskärm visas direkt.

Hur man skapar den blå skärm av döden. Gå att köra alternativet på Start-menyn.
Hur man skapar den blå skärm av döden. Gå att köra alternativet på Start-menyn.

När du får den blå skärm av döden på datorn du börjar få panik eftersom du vet att något är allvarligt fel med systemet. Du kan lura dina vänner och få dem att tro att deras dator är skadad med en ofarlig blå skärm av döden.