O2e

Hur man skapar bokmärken med PageMaker

PageMaker är ett Adobe-program som är utformat för att hjälpa dig i din skolprojekt, affärsstrategier, hem förbättring och liknande. Om du vill veta hur du skapar bokmärken med det här programmet, läs vidare och följ dessa enkla och effektiva åtgärder.

  1. Öppna Pagemaker programvara genom att leta efter Pagemaker ikonen på skrivbordet eller bläddra igenom listan med program på Start-menyn. På översta vänstra hörnet av skärmen, klicka på "File" och välj sedan "Ny". Detta kommer att skapa ett nytt dokument. En separat ruta kommer fram. Välj önskad sidstorlek. Du kommer att se ett antal dimensioner. Den första är sidbredden. Sätt in åtta och en halv inches. Den andra dimensionen som du ser är längd. Sätt elva inches.
  2. Dela upp hela sidan i dokumentet i sex avsnitt. Med hjälp av musen, leta marginalerna på sidorna och dra riktlinjerna. Det bör finnas tre rutor på den övre halvan av sidan och tre på den nedre delen. Alla rutor ska vara identiska i storlek. Men om du vill ha en smalare bokmärke kan du lägga till den mängd lådor på en sida, så istället för sex du kan göra det åtta genom att de första fyra rutor på den första halvan av dokumentet och ytterligare fyra på den återstående nedre halvan . Se bara till att alla lådor är lika i storlek.
  3. Det är nu dags att sätta din önskade innehållet. Från och med den första rutan oavsett innehåll som du vill eller så kan du mata in följande information: din bok ditt namn, företagets namn, adress, hemsida och annan viktig information som kan vara till hjälp i fall försvinner. Du kan välja önskad design, teckensnitt och storlek, färg, etc.
  4. Du kan också lägga till några bilder, grafisk design, symboler eller logotyper. Eftersom den totala bokmärke storlek är ganska smal och liten, måste du se till att den bild som du ska använda är liten nog att passa bokmärket. Bara kopiera och klistra in en bild och sedan justera den till rätt storlek genom att dra i hörnen.
  5. Om du vill kopiera bokmärket i den färdiga produkten, välj "Redigera" och klicka sedan på "välj alla". Kopiera den genom att klicka på knappen "Redigera" igen. Den här gången väljer du "kopiera" på listan. För att helt lämna de återstående tomma bokmärken med innehållet från den första, bara klicka på "redigera" på resten av bokmärken och välj "Klistra in". Upprepa denna process tills alla sektioner är fyllda.
  6. Spara den på skrivbordet eller någon mapp som du föredrar så länge du inte glömmer platsen. Förbered en massa färgad eller vanligt vitt cardstock. Stack upp det i skrivaren och börja skriva ut dina bokmärken.
  7. Du kan nu börja skära dina nytryckta bokmärken. För bästa resultat rekommenderas att du använder papper trimmer istället för sax vid skärning den.
Hur man skapar bokmärken med pagemaker. Öppna pagemaker programvara genom att leta efter pagemaker ikonen på skrivbordet eller bläddra igenom listan med program på start-menyn.
Hur man skapar bokmärken med pagemaker. Öppna pagemaker programvara genom att leta efter pagemaker ikonen på skrivbordet eller bläddra igenom listan med program på start-menyn.

Det finns många alternativ som du kan använda för att försköna dina bokmärken i Adobe PageMaker. Det bästa är, behöver du inte spendera pengar på något! Lycka till och ha kul!